Ο Αντουάν Μπαρό μιλάει στο Flix για την αρχιτεκτονική του ψεύδους Συνέντευξη

Ο Αντουάν Μπαρό μιλάει στο Flix για την αρχιτεκτονική του ψεύδους

Η ταινία του «Το Μυστικό της Μαντλίν Κόλινς» βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 7 Ιουλίου. Οσα αποκαλυπτει στο Flix διατηρούν στο ακέραιο το μυστήριο μιας ταινίας, φτιαγμένης από την αλήθεια του να λες ψέματα.

Τα γεγονότα που (δεν) απατούν Άποψη

Τα γεγονότα που (δεν) απατούν

Το «Γεγονός» της Οντρέ Ντιγουάν παίζεται στις ελληνικές αίθουσες. Σαν η πιο καίρια υπενθύμιση για το τι σημαίνει η ακύρωση του συνταγματικού δικαιώματος των αμβλώσεων στην Αμερική. Και κυρίως για το σήμα της οπισθοδρόμησης που δόθηκε προς όλον τον πλανήτη. Ας κρατήσουμε τη συζήτηση ανοιχτή...

Ο Δημήτρης Λάλος πιστεύει στο σινεμά και τον άνθρωπο Συνέντευξη

Ο Δημήτρης Λάλος πιστεύει στο σινεμά και τον άνθρωπο

Ο Δημήτρης Λάλος μιλάει στην κάμερα του Flix για τη διαδρομή από τους «Αισθηματίες» στον «Σασμό» και την «Αγέλη Προβάτων» και επιλέγει χωρίς δεύτερη σκέψη το σινεμά ανάμεσα στο θέατρο και την τηλεόραση.

Ο Φόλκερ Σλέντορφ στέλνει SOS για το περιβάλλον απο την Βόρεια Εύβοια Συνέντευξη

Ο Φόλκερ Σλέντορφ στέλνει SOS για το περιβάλλον απο την Βόρεια Εύβοια

Ο ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου σινεμά βρέθηκε στην Αιδηψό για την πρεμιέρα της ταινίας του «Ο Δασοποιός», μέσα στο φορτισμένο από ενσυναίσθηση και ελπίδα κλίμα του Evia Film Project και μίλησε για την αλλαγή που ξεκινάει και τελειώνει πάντα στον άνθρωπο.

All about Lav Συνέντευξη

All about Lav

Ο Λαβ Ντίαζ ήρθε στην Αθήνα καλεσμένος του 12ου Πρωτοποριακού Φεστιβάλ της Αθήνας, φωτογραφήθηκε στις γραμμές του τρένου δίπλα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Flix είχε την τιμή να μιλήσει μαζί του σχεδόν για τα …πάντα, σε μια συνέντευξη της οποίας η απομαγνητοφώνηση είχε τη διάρκεια μιας τυπικής ταινίας του.

Βραβεία Ιρις 2022: Ολα για τον έρωτα; Άποψη

Βραβεία Ιρις 2022: Ολα για τον έρωτα;

Να γιορτάζουμε για το ελληνικό σινεμά ή να είμαστε συνεχώς σε θέση εξέγερσης; Το ερώτημα τέθηκε ευθαρσώς στην 13η τελετή απόνομη των Βραβείων Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου από την Εύα Στεφανή. Η απάντηση (δεν) είναι προφανής.

«Μακάρι και οι θεατές να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στο άγνωστο»: Η Σέιντι Χάαρλα μιλά στο Flix από το «Βαγόνι Αριθμός 6» Συνέντευξη

«Μακάρι και οι θεατές να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στο άγνωστο»: Η Σέιντι Χάαρλα μιλά στο Flix από το «Βαγόνι Αριθμός 6»

H Φινλανδή ηθοποιός εξομολογείται τη διαδρομή που έκανε μέσα της για να μπει σ' αυτό το τρένο και την ανείπωτη χαρά του να ρισκάρεις. Στο σινεμά και στη ζωή.