Συνέντευξη

5 Πράγματα που μάθαμε από τη Λεά Σεντού, εκτός απ’ το ότι είναι διαβολικά σέξι

στα 10

Η πρωταγωνίστρια του «Grand Central» και… της εποχής μας, μίλησε στο Flix και με δυσκολία συγκεντρωθήκαμε στα λόγια της!

5 Πράγματα που μάθαμε από τη Λεά Σεντού, εκτός απ’ το ότι είναι διαβολικά σέξι

Η Λεά Σεντού είναι μια veritable εκπρόσωπος της γαλλικής μπουρζουαζίας. Μια καλλονή που, σχεδόν από ένστικτο, συνδυάζει το μπλαζέ της ύφος με τη σεξουαλικότητα που αναδύεται από το πρόσωπο και το σώμα της. Ο παππούς της είναι ο Πρόεδρος της Pathé. O θείος της είναι ο Πρόεδρος της Gaumont. Ο άλλος θείος της είναι ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λιλ. Κι ο μπαμπάς της είναι ο γενικός διευθυντής της Parrot, της τεράστιας γαλλικής εταιρείας παροχής ίντερνετ. Αλλά τα εύκολα συμπεράσματα δε βοήθησαν ποτέ κανέναν. Γιατί η Λεά είναι, εκτός απ’ όλα τα παραπάνω, μια ηθοποιός με εκπληκτικό ταλέντο, που μεταλλάσσεται κάθε φορά που τη βλέπουμε στην οθόνη, από την «Αδελφή μου» μέχρι τη «Ζωή της Αντέλ». Το Flix συνάντησε τη Λεά στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών, με αφορμή το ρόλο της στο «Grand Central» της Ρεμπέκα Ζλοτοφσκί που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες από τη Strada Films. Διαβάστε παρακάτω τα 5 πράγματα που μάθαμε γι’ αυτήν.

lea

Λένε ότι είμαι «αισθησιακή», ή «σεξοβόμβα». Δεν ξέρω, δε νομίζω ότι είμαι καλός κριτής γι’ αυτό, ίσως είναι κάτι που βλέπει μόνο ο κόσμος. Κάποιες φορές, όταν βλέπω τον εαυτό μου στην οθόνη λέω, κοίτα να δεις, πραγματικά έχω κάτι, όχι ακριβώς σέξι, αλλά περισσότερο… σαρκικό. Ισως επειδή έχω κυτταρίτιδα, δεν ξέρω…

Μ’αρέσει να γίνομαι κάποια άλλη στο σινεμά. Οχι άλλη, γιατί τα συναισθήματα της ηρωίδας μου είναι δικά μου. Οταν παίζεις, βάζεις και τον εαυτό σου μέσα στο ρόλο σου, ακόμα και τα μυστικά σου με κάποιον τρόπο. Αλλά μ’ αρέσει να παίζω ανθρώπους που είναι μακριά μου – αν και δεν ξέρω και στ’ αλήθεια ποια είμαι κι εγώ. Συνήθως μ’ αρέσει να παίζω ηρωίδες που παλεύουν, αγωνίζονται για κάτι, είναι θαρραλέες. Προτιμώ να παίζω φτωχούς ανθρώπους, τους βρίσκω πιο κινηματογραφικούς.

Μ’ αρέσει να δουλεύω με γυναίκες σκηνοθέτες. Η Ούρσουλα (Μεγιέρ, «Η Αδελφή μου») και η Ρεμπέκα, με τις οποίες είχα στενό δεσμό, είδαν ποια ήμουν και κατάλαβαν πώς να δουλέψουν μαζί μου. Οι γυναίκες μπορούν να γίνουν πολύ σκληρές. Μ’ αρέσουν αυτές οι γυναίκες, η θηλυκότητά τους, ο άγριος ρομαντισμός. Είναι καλή εποχή για μας, γιατί η θηλυκότητα έχει αλλάξει. Τώρα οι άντρες γίνονται πιο θηλυκοί κι ευάλωτοι κι οι γυναίκες πιο αρρενωπές και δυναμικές.

Μ’ αρέσει πολύ να παίζω ερωτικές σκηνές στο σινεμά – άλλωστε, μ’ αρέσει να βλέπω ερωτικές σκηνές στο σινεμά επίσης. Νομίζω ότι απλώς, για να λειτουργήσουν σε μένα, πρέπει να είμαι ερωτευμένη με τον ήρωα ή την ηρωίδα, να είναι ένας άντρας ή μια γυναίκα που να με ελκύει για κάποιο λόγο.

Τρελαίνομαι να παίζω σε ταινίες δράσης. Μ’ αρέσει πολύ να παίζω στ’ αγγλικά και μ’ αρέσουν πολύ και οι αμερικανικές ταινίες – είναι ένας άλλος τρόπος να κάνεις σινεμά. Χάρηκα τρομερά όταν έπαιξα στο «Mission Impossible: Ghost Protocol». Μ’ αρέσει η δράση, όταν το σώμα εκφράζει κάτι. Στο γαλλικό σινεμά όλοι μιλούν συνέχεια. Στο αμερικανικό παίζεις με το σώμα σου. Νιώθω ακόμα πιο άνετα, όχι μόνο να παίζω, αλλά και να κάνω συνεντεύξεις στα αγγλικά παρά στα γαλλικά. Για ν’ απαντήσω στα γαλλικά σκέφτομαι, αργώ. Στα αγγλικά το σκέφτομαι λιγότερο. Δε με νοιάζει ούτε πώς ακούγομαι, ούτε τι λέω.

Το «Grand Central» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη, 20 Μαρτίου, από τη Strada Films. Η Λέα Σεντού ξεκινά γυρίσματα μεσα στο μήνα για το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου.