Συνέντευξη

To Flix ερωτεύεται την μαγνητική Ελενα Τοπαλίδου

στα 10

Με αφορμή την κυκλοφορία των «Μαγνητικών Πεδίων» του Γιώργου Γούση, το Flix πήγε μια βόλτα με την πρωταγωνίστριά του. Κι εκείνη μάγεψε την κάμερά μας με όσα είπε για το σινεμά, το χορό, το τραγούδι, την σύγχρονη μοναξιά, αλλά και το «μαζί» που προσφέρει η επαφή μας με τις τέχνες.

To Flix ερωτεύεται την μαγνητική Ελενα Τοπαλίδου

Πριν ακόμα συναντήσει κανείς από κοντά την Ελενα Τοπαλίδου, έχει ήδη την βεβαιότητα ότι θα μιλήσει με μία γυναίκα-αερικό. Μία καλλιτέχνη πολυσχιδή, και ταυτόχρονα απλή. Μία γυναίκα άμεση, ζεστή και συνάμα απόκοσμη, «εξωγήινη». Μία ηθοποιό που χρησιμοποιεί την απροσποίητη αυθεντικότητά της ως πανοπλία, μπροστά σε κάθε τολμηρή επιλογή που κάνει.

Χρόνια χορεύτρια, ξεκίνησε τα πρώτα της ερμηνευτικά βήματα στο θέατρο και τα τελευταία χρόνια πέρασε στο σινεμά («Bella», «Interruption»), με το φακό να ρουφά αχόρταγα το δυνατό της πρόσωπο και την εύθραυστη εκφραστικότητά της.

Τοπαλίδου

Στα «Μαγνητικά Πεδία», το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση («Χειροπαλαιστής») η Ελενα ερμηνεύει την «Ελενα» μία 40χρονη σύζυγο και μητέρα, που μια μέρα, κοιτάει τον αντικατοπτρισμό της σε μια βιτρίνα και δεν αναγνωρίζει πλέον τον εαυτό της. Για αυτό και ξεκινά, επιτόπου, αυθόρμητα, ένα ταξίδι χωρίς προορισμό, αλλά πολύ συγκεκριμένη πυξίδα - τις απαντήσεις που οφείλει να βρει μέσα της.

Διαβάστε αναλυτικά: την κριτική του Flix για τα «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση.

To Flix τη συνάντησε για μια μεγάλη βόλτα, στα μαγνητικά πεδία της Πνύκας - κι εκεί ευθυγραμμίστηκαν όλα: δικαιώθηκε απολύτως τι μάς έλκει σε αυτή τη γυναίκα και δεν μπορούμε να πάρουμε τα βλέμματά μας από πάνω της στην μεγάλη οθόνη.

Σκηνοθέτης: Χρήστος Καραλιάς