Ενημέρωση

FLIXmas | Aγαπημένη Ταινία: Η Δανάη Μπάρκα θα υποδεχθεί το 2022 με κάτι γλυκό, χαμογελαστό και ρομαντικό

στα 10

Merry Flixmas - από τη Δανάη και την Μπουκιά! Δείτε ποια ταινία επέλεξε η παρουσιάστρια του «Πάμε Δανάη» για να αποχαιρετήσει τον παλιό το χρόνο και να υποδεχθεί τον καινούργιο...

FLIXmas | Aγαπημένη Ταινία: Η Δανάη Μπάρκα θα υποδεχθεί το 2022 με κάτι γλυκό, χαμογελαστό και ρομαντικό

Οι γιορτές δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα. «It's the season to be jolly» και μακάρι να είμαστε όλοι! Αλλά σ' αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ακόμα κι αν έχουμε σκοτεινιάσει από τις περιστάσεις, αμφισβητούμε τη μαγεία των Χριστουγέννων, έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε θαύματα, ή αν τα ύπουλα σκοτάδια της ενηλικίωσης δεν μπορούν να ξορκιστούν -όσα λαμπιόνια κι αν κρεμάσουμε στο δέντρο- το Flix έχει τη λύση: το σινεμά είναι μαγικό, κι από μόνο του ένα θαύμα.

Για αυτό άσε τα φωτάκια, κλείσε τα φώτα εντελώς, και βάλε να παίξει μια ταινία που θα σου δώσει τη ζεστασιά, τη γαλήνη, την FLIXmas ατμόσφαιρα των γιορτών.

Ποια θα ήταν αυτή; Οταν τα πολύβοα οικογενειακά τραπέζια τελειώσουν, όταν ξυπνήσεις από το ξενύχτι, μόνος ή με παρέα, με χανγκόβερ ή χωρίς - τι ταινία θα επέλεγες να δεις κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Μία ταινία που καθόλου δεν χρειάζεται να είναι χριστουγεννιάτικη, αλλά εσύ, για κάποιο λόγο, τη συνδυάζεις με τις γιορτές;

Αυτό ρωτήσαμε καλλιτέχνες, μουσικούς, εικαστικούς, δημοσιογράφους, designers, συγγραφείς, ακτιβιστές - φίλους του Flix. Και κάθε μέρα του Δεκεμβρίου, θα σας εξομολογούνται τις δικές τους επιλογές, δίνοντας σας ιδέες για να κάνετε κι εσείς σπίτι, το δικό σας FLIXmas αφιέρωμα.

FLIXmas all the way! Μπείτε στο κλίμα: αγαπημένες ταινίες για τις γιορτές, best of της χρονιάς που πέρασε, Top 10 λίστες των καλύτερων ταινιών του 2021, η δική σας ψηφοφορία που θα σας χαρίσει πλούσια δώρα, αλλά και αφιερώματα για το FLIX που γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων του - στο λαμπερό μας FLIXmas Stream!

The Notebook

Η Δανάη Μπάρκα προτείνει «Το Ημερολόγιο» (The Notebook, 2004) του Νικ Κασαβέτη (αλλά μάς δίνει και μία ακόμα οικογενειακή επιλογή για extra bonus)

Η αγαπημένη μου ταινία-αν και καθόλου χριστουγεννιάτικη- για τις γιορτές είναι το «Notebook».

Ναι, είναι πολύ ρομαντικό. Ναι, είναι παλιό. Ναι, είναι πολύ κλισέ. Αλλά πάντα εύχομαι η κάθε νέα χρόνια να κρύβει την αγνότητα της αγάπης των πρωταγωνιστών και την πίστη τους στον έρωτα. Αν έχουμε αυτά τα δυο, όλα είναι ομορφότερα.Εύχομαι η κάθε νέα χρονιά να κρύβει την αγνότητα της αγάπης των πρωταγωνιστών και την πίστη τους στον έρωτα...»

The Notebook

The Notebook

Τώρα, υπάρχει και κάτι άλλο που θα επέλεγα κάτι να δω με τις φίλες μου, ή με την οικογένεια μου, μετά το τραπέζι: το «Ματίλντα» (1996) του Ντάνι ΝτεΒίτο.

Ούτε αυτή είναι «χριστουγεννιάτικη», αλλά έχει ένα σπουδαίο μήνυμα που αγαπώ: ακόμα και ανάμεσα στη λάσπη ο χρυσός λάμπει. Οταν έχεις ταλέντο, μυαλό και πείσμα. 

Matilda


Μου αρέσουν οι χριστουγεννιάτικες ταινίες. Είμαι παραδοσιακή. Κάθε χρόνο βλέπω το «Μόνος στο σπίτι», αλλά, επειδή πάντα θέλω να μπαίνει το έτος με τροφή για σκέψη και ανεμελιά, θα έλεγα τις δύο παραπάνω ταινίες για εύπεπτο, γλυκό, χαμογελαστό και ρομαντικό mood. 

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, πολλή αγάπη και όμορφες στιγμές.  

H Δανάη Μπάρκα είναι ηθοποιός και παρουσιάστρια της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής του Mega «Πάμε Δανάη» (κάθε πρωί στις 10.50).

Περισσότερες FLIXmas αγαπημένες ταινίες

The Notebook poster