Το μέλλον των κινηματογράφων Αελλώ, Αστορ και Ιντεάλ

INDUSTRY

Το μέλλον των κινηματογράφων Αελλώ, Αστορ και Ιντεάλ

Η ανακοίνωση του ιδιοκτήτη των κτιρίων e-ΕΦΚΑ που στεγάζουν τα σινεμά, οι υποσχέσεις που ελπίζουμε να τηρηθούν, οι άνθρωποι των κινηματογράφων που μιλούν στο Flix και οι ανακοινώσεις των επαγγελματιών του ελληνικού σινεμά για το μέλλον των τριών αιθουσών.

Είδαμε και συζητάμε (χωρίς μπινελίκια) για το «Σπιρτόκουτο: The Musical» Άποψη

Είδαμε και συζητάμε (χωρίς μπινελίκια) για το «Σπιρτόκουτο: The Musical»

Η Λήδα Γαλανού και ο Μανώλης Κρανάκης είδαν την παράσταση του Γιάννη Νιάρρου, βασισμένη στην ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και συζητούν περί βρισιών και τραγουδιών.

Οι 600 που είδαν τον νέο Κρόνενμπεργκ να σηκώσουν το χέρι Άποψη

Οι 600 που είδαν τον νέο Κρόνενμπεργκ να σηκώσουν το χέρι

Η νέα πολυαναμενόμενη, γυρισμένη στην Ελλάδα, ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με τρεις σταρ πρώτης διαλογής γοήτευσε το πρώτο τετραήμερό προβολών της μόνο 600 περίπου θεατές σε όλη την Ελλάδα. Το γιατί είναι πλέον ρητορικό.

Φεστιβάλ Δράμας 2022:  Μέχρι το Διεθνές Σπουδαστικό κι ακόμα παραπέρα Άποψη

Φεστιβάλ Δράμας 2022: Μέχρι το Διεθνές Σπουδαστικό κι ακόμα παραπέρα

Το Flix παρακολούθησε για πρώτη φορά φέτος ολόκληρο το Διεθνές Σπουδαστικό Πρόγραμμα της Δράμας και εντόπισε ταινίες που θα άξιζαν θέση -αν όχι και βραβείο- σε οποιοδήποτε διαγωνιστικό. Ιδού οι εντυπώσεις.

Από τα αρχεία | Ο Γκοντάρ μέσα από το βλέμμα του Βασίλη Ραφαηλίδη Άποψη

Από τα αρχεία | Ο Γκοντάρ μέσα από το βλέμμα του Βασίλη Ραφαηλίδη

Αποσπάσματα από κείμενα του Βασίλη Ραφαηλίδη για δύο ταινίες που γύρισε ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ σε διαφορετικές περιόδους της ζωής και τις τέχνης του, αντιπροσωπευτικά της «ερωτικής» του σχέσης με το σινεμά του εμβληματικού εικονοκλάστη.

Τα γεγονότα που (δεν) απατούν Άποψη

Τα γεγονότα που (δεν) απατούν

Το «Γεγονός» της Οντρέ Ντιγουάν παίζεται στις ελληνικές αίθουσες. Σαν η πιο καίρια υπενθύμιση για το τι σημαίνει η ακύρωση του συνταγματικού δικαιώματος των αμβλώσεων στην Αμερική. Και κυρίως για το σήμα της οπισθοδρόμησης που δόθηκε προς όλον τον πλανήτη. Ας κρατήσουμε τη συζήτηση ανοιχτή...

Βραβεία Ιρις 2022: Ολα για τον έρωτα; Άποψη

Βραβεία Ιρις 2022: Ολα για τον έρωτα;

Να γιορτάζουμε για το ελληνικό σινεμά ή να είμαστε συνεχώς σε θέση εξέγερσης; Το ερώτημα τέθηκε ευθαρσώς στην 13η τελετή απόνομη των Βραβείων Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου από την Εύα Στεφανή. Η απάντηση (δεν) είναι προφανής.

Προς ΕΣΡ: «Είδα στο δρόμο έναν βιαστή. Ετρεχα, έτρεχα... αλλά δεν τον πρόλαβα» Άποψη

Προς ΕΣΡ: «Είδα στο δρόμο έναν βιαστή. Ετρεχα, έτρεχα... αλλά δεν τον πρόλαβα»

Εκανε πρεμιέρα χθες το «Super Mammy» του Μάρκου Σεφερλή. Τέσσερα χρόνια μετά το άνοιγμα του #metoo διαλόγου, αυτό παραμένει το "χιούμορ" του. Ακούει κανείς στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο;