Ο Ζοργκ και η Μπέτι είναι ένα ζευγάρι τυχοδιοκτών της ζωής. Ζουν με τα απαραίτητα, ζουν απολύτως ανέμελα, ζουν ο ένας για τον άλλον, περισσότερο ο ένας για το σώμα του άλλου. Ο έρωτάς τους είναι καταιγιστικός, υπερβατικός και μαζί καταστροφικός: όσο η Μπέτι διαλύεται, τόσο ο Ζοργκ καταρρέει - με αμείωτο πάθος, για τη ζωή ή το θάνατο.

Από το εμβληματικό, εθιστικό soundtrack του Γκαμπριέλ Γιαρέντ που έλιωσε τις... κασέτες μιας ολόκληρης γενιάς, ως το κατακόκκινο φόρεμα και το μαύρο καρέ της χυμώδους, αισθαντικής Μπεατρίς Νταλ - σύμβολο του σεξ και της αυτοανάφλεξης - το «Μπέτυ Μπλου» είναι ένα μεγαλειώδες ερωτικό δράμα της εποχής του, μ' έναν ευαίσθητο, αδύναμο ανδρικό χαρακτήρα και μια απόλυτη φαμ φατάλ της σύγχρονης εποχής.

Σύγχρονης, γιατί η ταινία είναι βγαλμένη από το '80 και για πάντα τοποθετημένη εκεί. Η Μπέτι δεν θα γράφονταν έτσι σήμερα, το εξαίσιο, πληθωρικό στιλιζάρισμα του Μπενέξ θα είχε κομψά χαλιναγωγηθεί, οι ερωτικές σκηνές δεν θα είχαν αυτό τον μοναδικό συνδυασμό σαρκικότητας και ρομαντισμού, ο πληθωρισμός τους θα είχε τιθασευτεί, η εξελισσόμενη «τρέλα» της ηρωίδας θα είχε περιγραφεί ορθότερα.

Παίρνοντας τη θέση της στο νήμα που ενώνει το φιλμ νουάρ με τον «Τρελό Πιερό» και με τον Μπράιαν Ντε Πάλμα, η «Μπέτυ» εγκλωβίζεται στην εποχή της, εκείνη που δόξασε την πόζα, αλλά, ταυτόχρονα, γίνεται κι ο πιο σαρωτικός εκπρόσωπός της.