Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που η τελευταία, 26η, ταινία του «Detective Conan» με τίτλο «Ντετέκτιβ Κόναν: Το Μαύρο Υποβρύχιο» έκανε την πρεμιέρα της στις ελληνικές αίθουσες. Ισως κάποιος θα περίμενε πως η χλιαρή υποδοχή της στο ελληνικό box office θα έδινε χώρο λίγους μήνες παραπάνω σε μια ενδεχόμενη κινηματογραφική συνέχεια. Αλλά να που ο ομώνυμος ντετέκτιβ που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο σώμα ενός έφηβου αγοριού επιστρέφει με μια νέα ταινία, πιο γρήγορα κι από το να ξεστομίσει κάποιος overkill.

Ο κλέφτης τζέντλεμαν Κάιτο Κιντ έχει βάλει στόχο κάποια κατάνα που χρονολογούνται από την περίοδο Μπακουμάτσου. Ο ντετέκτιβ της Δύσης, ο Χατόρι Χέιτζι βρίσκεται εκεί για ένα τουρνουά κέντο και ο Κόναν μαζί με τη Μόρι και την Καζούχα τον συνοδεύουν για να τον εμψυχώσουν. Παράλληλα, ένας μυστηριώδης άντρας με ιαπωνική καταγωγή αναζητάει έναν θησαυρό που φημολογείται πως βρίσκεται στην περιοχή Χακοντάτε. Η αλήθεια που κρύβεται στο ξίφος θα σκίσει στα δύο το σκοτάδι και θα οδηγήσει στο φεγγαρόφωτο!

Αν κάποιος έχει δει την προηγούμενη ταινία, ή είναι εξοικειωμένος με την anime σειρά, τότε σίγουρα θα ξέρει τι να περιμένει κι από αυτή εδώ την ταινία. Η ίντριγκα και οι δολοπλοκίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό κι εδώ, αλλά το μυστήριο αυτή την φορά έχει περισσότερο ενδιαφέρον, παρότι οι γρίφοι που οδηγούν στην επίλυσή του, αν και δείχνουν αρκετά περίπλοκοι, μοιάζουν μάλλον να αποκαλύπτονται με ευκολία. Τα στοιχεία εμφανίζονται από το πουθενά όταν οι ήρωες μοιάζουν να κολλάνε, με το σενάριο να έχει μπει στον αυτόματο πιλότο.

Για άλλη μια φορά όμως η ταινία απευθύνεται εξολοκλήρου στους φανς της σειράς, καθώς ολοένα και περισσότεροι χαρακτήρες αρχίζουν να γεμίζουν ολοένα και περισσότερο μια πλοκή, την οποία μπερδεύουν ακόμα περισσότερο με τις αμέτρητες μεταμφιέσεις τους, η οποία δεν μπορεί με τίποτα να τους αξιοποιήσει όπως θα έπρεπε. Το animation δεν έχει αλλάξει καθόλου από την προηγούμενη ταινία, ενώ μερικές σκηνές δράσης θα συνεχίσουν να εντυπωσιάζουν με την ευρηματικότητά τους το (κυρίως πιο φαν) κοινό.

Τουλάχιστον αγαλλιάστε. Η επόμενη ταινία του «Detective Conan» θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2025. Οπότε έχουμε καιρό για να ηρεμήσουμε λιγάκι.