Ο Τζο Κόι είναι περισσότερο γνωστός ως πανελίστας στο E! Channel και για τα stand-up comedy specials που ανεβάζει στο Comedy Central και το Netflix, παρά για τις όποιες ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί κατά καιρούς, οι οποίες γρήγορα καταλήγουν στα αζήτητα.

To «Διακοπές με την Οικογένεια» - με την πάρα πολύ πρωτότυπη ιστορία του γιου που επιστρέφει στο πατρικό του για να γιορτάσουν οικογενειακά το Πάσχα, με πολύ φαγητό, γέλιο, γκρίνια, τσακωμό, αγάπη και παρεξηγήσεις - δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η ταινία, η οποία, από την περιγραφή της και μόνο, φιλοδοξεί να επικεντρωθεί περισσότερο στην φιλιππινέζικη κουλτούρα και στους δεσμούς της οικογένειας και που μπορεί να είναι εμπνευσμένη από τις προσωπικές εμπειρίες του Κόι, δεν παύει να θυμίζει κάτι από κάθε οικογενειακό γιορτινό τραπέζι, οποιασδήποτε εθνικότητας (αλλά και οποιαδήποτε άλλης τέτοιου είδους ταινίας).

Από την πρώτη στιγμή το σενάριο πέφτει με τα μούτρα στα κλισέ (ένας χωρισμένος πατέρας ο οποίος είναι απών από την ζωή του γιού του προσπαθεί να διορθώσει το λάθος του παίρνοντας τον μαζί στο Πασχαλινό τραπέζι της οικογένειάς του) για να μπουκωθεί στη συνέχεια με ακόμα περισσότερες ευκολίες (μια οικογένεια η οποία έχει μια αυταρχική μητέρα, έναν εκκεντρικό ξάδερφο και περίεργους θείους), σερβίροντάς μέχρι... σκασμού ανοστα αστεία και αδιάφορα στεγνά χιλιοφαγωμένα μηνύματα για την σημασία της οικογένειας.

Ακόμη και η προσθήκη εξωτικών καρυκευμάτων με σκοπό την ανάδειξη των πολιτισμικών διαφορών μιας τυπικής φιλιππινέζικης οικογένειας, δεν καταφέρνει να την κάνουν να ξεχωρίσει από άλλες τόσες του είδους. Της λείπει το βιτριολικό χιούμορ, το πετυχημένο σε δόσεις μελόδραμα, αλλά και ακόμα και τα στοιχεία μιας ευχάριστης και δροσερής ρομαντικής κομεντί για να πετύχει η συνταγή. Ακόμα και όταν από το πουθενά αρχίζει να ανεβάζει ταχύτητες, χώνοντας μέσα μαφιόζους και κυνηγητά με αυτοκίνητα (!), η ταινία καταλήγει σε κάτι ψεύτικο, αφελές και τόσο γλυκανάλατο που αδιαφορείς να φτάσεις ως το (γνώριμο) φινάλε της.

Το Πάσχα μπορεί να είναι ακόμα μακριά, αλλά σίγουρα θα περάσετε πολύ καλύτερα με την δική σας οικογένεια στο πασχαλινό τραπέζι, παρά εδώ.