Το «The Little Death» του Αυστραλού Τζος Λόσον το 2014 είχε, αν μη τι άλλο, ένα ενδιαφέρον και μια πλάκα, μια συνεύρεση του κυνισμού, της μελαγχολίας και της σάτιρας. Η γαλλική διασκευή των αδελφών Φενκινός - του συγγραφέα Νταβίντ και του ηθοποιού Στεφάν - λειαίνει αλά γαλλικά τις αιχμές κι αποκτά ακριβώς την ηθικοπλαστική χροιά που έλειπε από το πρωτότυπο.

Με τη μορφή και το ύφος της κομεντί, η ταινία παρακολουθεί έξι ερωτικά ζευγάρια. Μέσα από συμπτώσεις κι ευτράπελα, γνωρίζουμε τις σεξουαλικές «ιδιαιτερότητες» του κάθε σετ, που κυμαίνονται από τη δακρυφιλία ως την παντελή αποχή.

Οι αδελφοί Φενκινός γράφουν και σκηνοθετούν μια ταινία άνιση, όπως είναι, συνήθως, τα σπονδυλωτά φιλμ, όμως με μια τάση να κρυφογελούν εις βάρος των ηρώων τους. Οι ανθρώπινες φαντασιώσεις αντιμετωπίζονται με γραφικότητα και με την ημι-ενοχή της κλειδαρότρυπας, οι ήρωες παραμένουν απόλυτα σχηματικοί (με μοναδικό ενδιαφέρον την ίδια την επιλογή των ηθοποιών, ποιος δεν θέλει να δει τη Μόνικα Μπελούτσι με την Καρόλ Μπουκέ σε ρόλο Bond girls;) κι αυτό που μένει είναι μια ακόμα συντηρητική γαλλική «καλοκαιρινή» κωμωδία που κουνά το δάχτυλο στο διαφορετικό, ή στις ανθρώπινες αδυναμίες.