Λίγα χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια της «εναλλακτικής» Κιβωτού, ο Νώε είναι ακόμα απών, αλλά όλα τα διαφορετικά ζώα που ο πατριάρχης ξέχασε, αρχικά, να φορτώσει, μαζί κι οι φρουφρούληδες κι οι γραπίνες, ζουν αρμονικά πάνω στη βάρκα.

Μόνο που τα αποθέματα λιγοστεύουν, σπέρνοντας τη διχόνοια ανάμεσα στα πλάσματα - όταν, μάλιστα, τα τελευταία τρόφιμα πέσουν στη θάλασσα, μαζί με τον μικρό, φοβιτσιάρη Φίνι και την παράτολμη Λέα, οι γονείς τους, ο Ντέιβ κι η Χέιζελ, θ' αναγκαστούν να προσπαθήσουν να... ξανασώσουν τον κόσμο!

Ο οικείος «καρπός» της συνεργασίας Ιρλανδίας και Λουξεμβούργου σ' αυτό το (αμιγώς) παιδικό animation παραμερίζει, αυτή τη φορά, ως σίκουελ, την ιδέα της συνύπαρξης των αλλιώτικων, μη δημοφιλών ζώων στην Κιβωτό, που έδινε στην πρώτη ταινία μια κάποια πρωτοτυπία κι ένα έδαφος για την περί διαφορετικότητας συζήτηση με τα παιδιά. Η νέα ταινία ρίχνει στο κύμα και την ίδια της την ιδέα περί ανισότητας μεταξύ σαρκοφάγων και φυτοφάγων ζώων κι εξασκείται σε μια συμβατική περιπέτεια μ' ερημικά ηφαιστειογενή νησιά, πλουμιστή και χαριτωμένη για τους μικρούτσικους θεατές που βαρέθηκαν το τάμπλετ.