Ταινίες

Persona Non Grata

Ροσντί Ζεμ

5 στα 10

Γαλλικό φιλμ νουάρ υπό το φως του μεσογειακού ήλιου με τον Ροσντί Ζεμ -και τα χαβανέζικα πουκάμισα του- να πρωταγωνιστεί και να σκηνοθετεί.

Persona Non Grata
Που παίζεται; Διάλεξε αίθουσα και ώρα προβολών σε όλη την Ελλάδα Που παίζεται;
Persona Non Grata

Δύο συνεργάτες και φίλοι αναθέτουν σε έναν άγνωστο να δολοφονήσει τον εργοδότη τους, προκειμένου να επιβιώσουν οικονομικά. Όταν, όμως, εκείνος και η σύζυγός του βρίσκονται τελικά δολοφονημένοι, οι δύο εμπνευστές του φόνου θα συνειδητοποιήσουν πως έκαναν συμφωνία με το διάβολο, και πως τώρα από θύτες έχουν γίνει και αυτοί πιθανά θύματα.

Ριμέικ της βραζιλιάνικης ταινίας του Μπέντο Μραντ «O Invasor» σκηνοθετημένο από τον Ροσντί Ζεμ, ο οποίος κρατά για τον εαυτό του και τον πιο ζουμερό ρόλο, αυτόν του κακοποιού που θα εισβάλλει στην ζωή δυο διεφθαρμενων μηχανικών που θα τον προσλάβουν για να βγάλουν από την μέση τον μεγαλομέτοχο της εταιρίας τους προκειμένου να αναλάβουν αυτοί τα ηνία.

Ντυμένος με χαβανέζικα πουκάμισα με τον αέρα του φιλου που ανά πάσα στιγμή είναι ικανός για το χειρότερο, ο Ζεμ είναι αυτός που δίνει στο «Persona Non Grata» το όποιο νεύρο και την ένταση, σε μια κατά τα άλλα γνώριμη ιστορία για όσους έχουν δει μερικά φιλμ νουάρ στην καριέρα τους ως θεατές.

Ο κυνικός τόνος αλλά και το μαύρο χιούρο κρατάνε το ίσιο σε αυτή την ιστορία λάθος επιλογών και αλλεπάλληλων προδοσιών της οποίας οι πιο αξιομνημόνευτες στιγμές έρχονται όταν ξεφεύγει από αυτά που περιμένεις. Οπως για παράδειγμα όταν ο πληρωμένος δολοφόνος και τώρα «υπεύθυνος ασφαλείας» της εταιρείας των «αφεντικών» του τους πείθει να επενδύσουν στην μουσική καριέρα ενός φιλόδοξου ρομά ράπερ.

Η ιστορία παρακολουθείται με ενδιαφέρον αλλά η αγωνία ποτέ δεν ανεβαίνει ακόμη κι όταν οι εκπλήξεις έρχονται αλλεπάλληλες, η ισορροπία των δυνάμεων ανατρέπεται δια παντός και οι χαρακτήρες αποκαλύπτουν ο ένας μετά τον άλλον τον πραγματικό τους εαυτό.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.