Δύο αδέρφια, που από πείσμα έχουν να μιλήσουν περισσότερα από 40 χρόνια, ζουν σε διπλανές φάρμες σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα της Αυστραλίας. Ο κόσμος τους αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά, από τα πρόβατά τους. Όταν μια ασθένεια προσβάλλει ένα κριάρι, ο φόβος απλώνεται σ’ όλη την περιοχή.

Μπορεί το τοπίο της Αυστραλίας να είναι διαμετρικά αντίθετο από εκείνο της Ισλανδίας, αλλά η γεωγραφία της ανθρώπινης φύσης παραμένει ίδια μοιάζει να είναι η ιδέα πίσω από την αγγλόφωνη επανεκτέλεση μιας θαυμάσιας ιστορίας που είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών και τον Χρυσό Αλέξανδρο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία του Τζέρεμι Σιμς, δείχνει να ξέρει πως αν κάτι λειτουργεί καλά δεν το πειράζεις και κάπως έτσι, το ύφος και ο τόνος της ταινίας παραμένει παρόμοιος με εκείνον του πρωτότυπου φιλμ, ακόμη κι αν δίνει στο χιούμορ περισσότερο χώρο και το χρωματίζει με περισσότερη θετική διαθεση προσπαθώντας να κάνει τους χαρακτήρες πιο εύκολα χαρτογραφήσιμους και την ταινία πιο φιλική προς τον θεατή.

Η ιστορία εντούτοις κρατά την δύναμη και την γοητεία της και το αποτέλεσμα παραμένει αυθύπαρκτο και ενδιαφέρον, κερδίζοντας πόντους και από το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Σαμ Νιλ και Μάικλ Κέιτον, που είναι απόλυτα ταιριαστοί στους ρόλους τους.