Buzz

American Film Showcase - Αφιέρωμα στο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ στο Exile Room

στα 10

Το American Film Showcase επιστρέφει στο Exile Room για μια σειρά προβολών επιλεγμένων αμερικανικών ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους.

American Film Showcase - Αφιέρωμα στο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ στο Exile Room

Μετά τη συνεργασία του με το 4ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας τον περασμένο Νοέμβριο, το American Film Showcase επιστρέφει στο Exile Room για μια σειρά προβολών επιλεγμένων αμερικανικών ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος) στις 19 και 26 Μαΐου. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη, ενώ όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Το American Film Showcase - Αφιέρωμα στο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ διοργανώνεται από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το Exile Room, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Exile Room

When Lambs Become Lions When Lambs Become Lions

Πέμπτη 19 Μαΐου στις 21:00

Τα Ζουζουνάκια (The Love Bugs, 2019) των Μαρία Κλίντον και Αλισον Οτο, 34' | Ενα ζευγάρι ηλικιωμένων εντομολόγων έχει περάσει 60 χρόνια συγκεντρώνοντας αθόρυβα τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή εντόμων στον κόσμο, με περισσότερα από 1.000.000 είδη στην κατοχή του!

Ωσπου οι Αμνοι να Γίνουν Λιοντάρια (When Lambs Become Lions, 2018) του Τζον Κάσμε, 79' | Στα βάθη της κενυάτικης ζούγκλας, ένας μικρέμπορας ελεφαντόδοντων δίνει τη δική του μάχη για επιβίωση, ενώ όλα μοιάζουν να στρέφονται εναντίον του. Πάνω στην απελπισία του, στρέφεται στον ξάδερφό του, έναν θηροφύλακα που έχει μείνει απλήρωτος εδώ και μήνες. Μαζί θα αναζητήσουν μια λύση, ενώ η απότομη μείωση στον πληθυσμό ελεφάντων έχει τραβήξει την προσοχή της απανταχού κοινής γνώμης στην Αφρική. Ο σκηνοθέτης Jon Kasbe αφιέρωσε τρία χρόνια από τη ζωή του στους πρωταγωνιστές του, κι αυτοί τον επιβράβευσαν με ένα συναρπαστικό ταξίδι στην καρδιά του σκότους.

inventor The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley

Πέμπτη 26 Μαΐου στις 21:00

Πλάι Μου (Stay Close, 2019) των Λούθερ Κλεμέντ και Σούχαν Φαν, 19' | Ενας Αφροαμερικανός ξιφομάχος από το Μπρούκλιν καταφέρνει να φτάσει μέχρι τους Ολυμπιακούς παρά τις δυσκολίες, σε ένα εξπρεσιονιστικό μείγμα animation, home video και αυθεντικού συναισθήματος.

Η Εφευρέτης (The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley, 2019) του Αλεξ Γκίμπνεϊ, 119' | Μία νέα εφεύρεση υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στη διαγνωστική ιατρική όπως την ξέρουμε. Χάρη στο Edison, ένα μηχάνημα σε μέγεθος εκτυπωτή, ο καθένας θα μπορεί πλέον να κάνει πλήρεις αιματολογικές εξετάσεις με ένα απλό τσίμπημα του δαχτύλου στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς του! Ή τουλάχιστον αυτό υποσχέθηκε στον κόσμο η Elizabeth Holmes, η ιδρύτρια της εταιρείας Theranos, και ο κόσμος αποφάσισε να την πιστέψει, μετατρέποντάς την στην πλουσιότερη αυτοδημιούργητη επιχειρηματία της γενιάς της. Μόνο που η πραγματικότητα αποδείχθηκε πιο εξωφρενική κι από επιστημονική φαντασία.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Exile Room

american