Φεστιβάλ / Βραβεία

Το AthensCon 2022 έρχεται στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου Tae Kwon Do

στα 10

Το μεγαλύτερο συνέδριο κόμικς και ποπ κουλτούρας στην Ελλάδα, επιστρέφει μετά από τρία χρόνια απουσίας για την έκτη του χρονιά, στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο γνωστό του σπίτι.

Το AthensCon 2022 έρχεται στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου Tae Kwon Do

To AthensCon είναι το πρώτο πραγματικά μεγαλο συνέδριο της χώρας που έχει άμεσες επιρροές από τα Comic-Con και τις εκθέσεις του εξωτερικού που προωθούν τα μοντέρνα χόμπι και τις καθημερινές ασχολίες του κόσμου. Και επιστρέφει μετά από τρία χρόνια απουσίας για την έκτη του χρονιά στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο γνωστό του σπίτι.

Οπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι διοργανωτές του:

«Είναι μια γιορτή που αγκαλιάζει όλα τα είδη της ποπ κουλτούρας και τα χόμπι που απορρέουν από αυτήν. Η ποπ κουλτούρα πηγάζει από την κοινωνία και τις τέχνες, αγγίζοντας με μοναδικό τρόπο τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή. Καθένας από εμάς επιλέγει να γεμίζει τη ζωή του με τον τρόπο που του αρέσει. Τα κόμικς, ο κινηματογράφος, τα video games, τα επιτραπέζια παιχνίδια, όλα μας χαρίζουν συναισθήματα που κάνουν την καθημερινότητα πιο απολαυστική. Το Φεστιβάλ είναι γεμάτο ζωή, χρώματα και συναισθήματα όλων των ειδών που γεννιούνται μέσα από το κάθε βήμα που κάνουν οι επισκέπτες στο χώρο της διήμερης εκδήλωσης.»

Διαβάστε ακόμη: Το Vodafone TV φέρνει «Star Wars» και «Game of Thrones» αέρα στην AthensCon

athenscon 2022

Φέτος φιλοξενούνται θρυλικοί καλλιτέχνες και δημιουργοί από όλα τα μέρη της υφηλίου.

«Οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τη Naomi Nagata, μηχανικό του διαστημόπλοιου Rocinante από την τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας «The Expanse». Μπορούν επίσης να μιλήσουν με τον Fred Van Lente, συγγραφέα γνωστών ιστοριών των comics της Marvel και του Conan, ή με τον Frank Quitely, σχεδιαστή των X-men και Batman & Robin. Το «παρών» θα δώσουν οι Carla Cohen και Lucio Parrillo, δυο από τους σημαντικότερους μοντέρνους σχεδιαστές εξωφύλλων στο χώρο των κόμικς. Επίσης οι Dominique Tipper, Frank Quitely, Fred Van Lente, Rafa Sandoval, Lucio Parrillo, Carla Cohen, Laura Braga, Chris Jaymes, David Baldeon, Vitale Mangiatordi, Luca Laca Montagliani, Lucid Belle.»

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιούνται signings από όλους τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες, αναμεσά τους 90 ενενήντα σκιτσογράφοι και εικονογράφοι από την Ελλάδα, γνωστοί και καταξιωμένοι αλλά κα νέοι στον χώρο, και θα πωλούνται υπογεγραμμένα έργα από τους ίδιους.

Στην αρένα και τα διαζώματα των συνολικά 8500 τ.μ. το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί περισσότερους από 150 εκθέτες.

Το Disney+ και το Vodafone TV, προσφέρουν στο κοινό της AthensCon μοναδικές εμπειρίες από το σύμπαν του «Star Wars». Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν στον εντυπωσιακό θρόνο του Boba Fett από την πρωτότυπη σειρά του Disney+ «The Book of Boba Fett». Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι fans μπορούν να συμμετέχουν σε ψηφιακές μάχες στο διάστημα, μέσα από τα πιλοτήρια των X-Wing και Tie-Fighter!

athenscon 2022

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του AthensCon θα φιλοξενηθούν δωρεάν ομιλίες και εργαστήρια.

«Οι καταξιωμένοι καλεσμένοι μας θα προσφέρουν δωρεάν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, καλύπτοντας ένα πραγματικά ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων από τον κόσμο των κόμικς, του gaming, του κινηματογράφου, αλλά και του φανταστικού σε όλες του τις μορφές. Επίσης η έκθεση «Ducks, Mice, Revolution» με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, η οποία αναβλήθηκε λόγω COVID-19, έρχεται φέτος σε συνεργασία με ορισμένους εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων των ιταλικών Disney comics. Οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, να παίξουν video games γνωστών εταιριών, να μάθουν νέα επιτραπέζια που δεν γνώριζαν ως τώρα χάρη στον διαγωνισμό Το Επιτραπέζιο. Φυσικά δε γίνεται να λείπουν οι εκπληκτικοί Cosplayers, που θα κατακλύσουν τον χώρο και θα προσπαθήσουν να σπάσουν το ρεκόρ συμμετοχής τους ξεπερνώντας τον αριθμό των 700+ κουστουμιών που μας τίμησαν το 2019!»

athenscon 2022

Εισιτήρια για το AthensCon 2022 μπορείτε να προαγοράσετε εδώ.