Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2021: Οι ταινίες «Feathers» και «Brutalia, Εργάσιμες Μέρες» βραβεύτηκαν στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Δυο μεγάλα βραβεία για δύο ταινίες ελληνικής παραγωγής και συμπαραγωγής.

Flix Team
Κάννες 2021: Οι ταινίες «Feathers» και «Brutalia, Εργάσιμες Μέρες» βραβεύτηκαν στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών

H ταινία «Feathers» του Ομάρ Ελ Ζοχάιρι με Ελληνα συμπαραγωγό την Heretic και χρηματοδοτούμενη από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, και η μικρού μήκους ταινία «Brutalia, Εργάσιμες Μέρες» του Μανώλη Μαυρή, μια ελληνο-βελγική συμπαραγωγή των AVION FILMS, Stathi Twins & Tarantula Belgique, χρηματοδοτούμενη από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Κέντρο Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών μέσων των Βρυξελλών και τον ΕΚΟΜΕ, βραβεύτηκαν στην Εβδομάδα Κριτικών του Φεστιβάλ των Καννών.

Διαβάστε ακόμα: To «Brutalia, Εργάσιμες Μέρες» του Μανώλη Μαυρή στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών

Πιο συγκεκριμένα το «Feathers» κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Nespresso της κριτικής επιτροπής και το «Brutalia» το βραβείο του Canal+ για Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία.

Το 74ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 6 ως και τις 17 Ιουλίου. Το Flix θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2021 εδώ.