Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2023: Βραβείο για το σχέδιο μεγάλου μήκους του Μανώλη Μαυρή με τίτλο «Liar Man»

στα 10

Αναμένοντας την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του μικρού μήους ταινίας «Midnight Skin» στην Εβδομάδα Κριτικής, ο Μανώλης Μαυρής βραβεύθηκε στο τμήμα Next Step για το σχέδιο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του.

Flix Team
Κάννες 2023: Βραβείο για το σχέδιο μεγάλου μήκους του Μανώλη Μαυρή με τίτλο «Liar Man»

To κινηματογραφικό σχέδιο «Liar Man» του Μανώλη Μαυρή, πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του μετά από μια επιτυχημένη πορεία στην ταινία μικρού μήκους, κέρδισε το Next Step Hildegarde Award στο πλαίσιο του προγράμματος Next Step της Εβδομάδας Κριτικής, εκεί όπου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η νέα μικρού μήκους ταινία του «Midnight Skin», εκτός συναγωνισμού.

Το Next Step Hildegarde Award είναι μία σημαντική βοήθεια προς τον Έλληνα δημιουργό στην πορεία υλοποίησης της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του και προώθησή της σε γνωστά κινηματογραφικά φεστιβάλ. Το πρόγραμμα Next Step, στο οποίο φέτος συμμετείχε και η Εύη Καλογηροπούλου με το κινηματογραφικό σχέδιο «Cora», αποτελεί ένα εφαλτήριο για ταλαντούχους μικρομηκάδες απ’ όλο τον κόσμο την ώρα που επιχειρούν το πρώτο, κρίσιμο για την καριέρα τους άλμα προς τα μεγάλα μήκη. Επιλέξιμοι σε αυτό το πρόγραμμα είναι δημιουργοί που έχουν ήδη παρουσιάσει με επιτυχία στην Εβδομάδα Κριτικής μικρού μήκους ταινία τους. Η ταινία «Brutalia, εργάσιμες μέρες» του Μαυρή το 2021 άφησε εκεί τις καλύτερες εντυπώσεις κερδίζοντας το βραβείο Canal+. Το ίδιο συνέβη το 2022 με την ταινία «Στον θρόνο του Ξέρξη» της Καλογηροπούλου, η οποία τιμήθηκε με το ίδιο βραβείο.

Στο «Liar Man», ο Μανώλης Μαυρής και η Κατερίνα Ζησούδη, η οποία συνυπογράφει το σενάριο, μπαίνουν στο μυαλό ενός ψεύτη για να περιγράψουν τον ψυχισμό του με εικόνες. Ο σχεδιασμός του φανταστικού σκηνικού (ένα πολυτελές τουριστικό θέρετρο σε ένα ιδιωτικό νησί στις αρχές της δεκαετίας του 1970) είναι της Κωστάντιας Μάνθου. Η συμμετοχή του «Liar Man» στο πρόγραμμα Next Step για την ανάπτυξη του σεναρίου του έχει υποστηριχθεί από το ΕΚΚ και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Το «Liar Man» έχει παραγωγούς την αμερικανική εταιρεία 2AM (Julia Oh και Zack Nutman) και τη βρετανική Venus Productions (Alexandra Kordas).

mαυρής Ο Μανώλης Μαυρής μαζί με τα μέλη της κριτικής επιτροπής του The Next Step Hildegarde Award: Θάνια Δημητρακοπούλου (Match Factory), Olimpia Pont Chafer (Torino Film Lab), Marion Delord (Hildegarde's executive director), Martin Jerome (Condor)

Το 76ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 16 μέχρι και τις 27 Μαΐου. Το Flix βρίσκεται στις Κάννες για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες. Αναζητήστε όλα τα άρθρα για το Φεστιβάλ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη βοήθεια πραγματοποίησης του ταξιδιού στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.