Industry

Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου από το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

στα 10

Το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Cinekid Festival και δίνει την ευκαιρία στους Ελληνες δημιουργούς να συμμετάσχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή προγράμματα ανάπτυξης σεναρίων για παιδική ταινία ή τηλεοπτική σειρά, το Cinekid Script LAB.

Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου από το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Cinekid Festival και δίνει την ευκαιρία στους Ελληνες δημιουργούς να συμμετάσχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή προγράμματα ανάπτυξης σεναρίων για παιδική ταινία ή τηλεοπτική σειρά, το Cinekid Script LAB.

Εχοντας εξασφαλίσει μία υποτροφία για τον μεγάλο νικητή, προκηρύσσει Διαγωνισμό Ανάπτυξης Σεναρίου για ταινία μεγάλου μήκους ή τηλεοπτική σειρά, με παιδικό περιεχόμενο που απευθύνεται σε ηλικίες 4-12 ετών. Ο Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Tanweer Productions.

Η ανάπτυξη της παραγωγής παιδικού περιεχομένου στον οπτικοακουστικό χώρο αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του Φεστιβάλ, καθώς ο φετινός διαγωνισμός έρχεται ως συνέχεια των προηγούμενων πρωτοβουλιών του Φεστιβάλ με το Διαγωνισμό Σεναρίου Παιδικής Ταινίας Μικρού Μήκους (2019) και τη διοργάνωση του Διεθνούς Προγράμματος Ανάπτυξης Σεναρίων για ταινίες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές Kids Kino Lab στην Αθήνα σε συνδιοργάνωση με το Warsaw Kids Film Forum (2019).

Στον Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και συγγραφείς, καταθέτοντας τις προτάσεις/ιδέες τους έως τις 21 Μαρτίου 2022.

Οι προτάσεις κατατίθενται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 21 Μαρτίου 2022 στη διεύθυνση pro@athicff.com

Τα σενάρια θα αξιολογηθούν από 5μελή Κριτική Επιτροπή, την οποία απαρτίζουν οι:

Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη, Σκηνοθέτις, Συγγραφέας, Επικεφαλής Μυθοπλασίας και Ψυχαγωγίας - ΕΡΤ
Ναταλύ Δούκα, Head of Content - Tanweer Productions
Σπήλιος Λαμπρόπουλος, Consultant, Curator, Co-founder - The Page Turners
Νίκος Νταγιαντάς, Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος
Αντώνης Παπαθεοδούλου, Συγγραφέας

Η Επιτροπή του Φεστιβάλ θα επιλέξει τα τρία (3) καλύτερα σενάρια, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφραστούν στα αγγλικά και θα κατατεθούν για την τελική φάσης αξιολόγησης στο Cinekid Script LAB. Το σενάριο που τελικά θα επιλεγεί, θα λάβει υποτροφία (κόστος συμμετοχής, αεροπορικά, διαμονή) για το εντατικό πρόγραμμα του Cinekid Script LAB. Πρόκειται για ένα εξάμηνο πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου, με 2 δια ζώσης συναντήσεις σε Άμστερνταμ και Βερολίνο και ενδιάμεσα διαδικτυακά σεμινάρια με εκπαιδευτές αναγνωρισμένης αξίας και με πολυετή εμπειρία στον οπτικοακουστικό χώρο και το παιδικό περιεχόμενο.

Για όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή οι αιτήσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Βασικό έντυπο αίτησης διαγωνισμού (λήψη αρχείου):
Logline στα ελληνικά και αγγλικά (έως 50 λέξεις)
Σύνοψη στα ελληνικά και αγγλικά (έως 500 λέξεις)
Σύντομη περιγραφή των κύριων χαρακτήρων
Στάδιο ανάπτυξης έργου, γλώσσα, διάρκεια, κοινό-στόχος, είδος (genre), κινούμενα σχέδια ή live-action, πρωτότυπο έργο / διασκευή / remake
Σημείωμα σεναριογράφου (έως και 500 λέξεις, πρέπει να απαντά στο ερώτημα «Γιατί θέλετε να δημιουργήσετε αυτή την ταινία ή σειρά για παιδιά 4-12 ετών;»)
Στοιχεία επικοινωνίας σεναριογράφου (email/ τηλέφωνο)
Σημείωμα σκηνοθέτη (εάν υπάρχει σκηνοθέτης)
Αναλυτική περιγραφή σεναρίου (treatment) ή ολοκληρωμένη πρώτη γραφή σεναρίου σε περίπτωση που το έργο βρίσκεται σε αυτό το στάδιο.
Συνοδευτική επιστολή στα αγγλικά (letter of motivation, να απαντά στο ερώτημα: «Γιατί θέλετε να συμμετάσχετε στο Cinekid Script LAB, τί περιμένετε να αποκομίσετε από το πρόγραμμα αυτό καθώς και ποιο θα είναι το προσδοκώμενο αποτέλεσμα της συμμετοχής σας;»)
Βιογραφικό σεναριογράφου στα αγγλικά και διαδικτυακούς συνδέσμους σε προηγούμενες ταινίες/άλλα έργα εφόσον υπάρχουν
Βιογραφικό σκηνοθέτη στα αγγλικά (εάν υπάρχει σκηνοθέτης)

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Μέσα στο Φεβρουάριο 2022 θα διοργανωθούν μια σειρά από διαδικτυακές συναντήσεις όπου επαγγελματίες του χώρου θα ενημερώσουν για το παιδικό οπτικοακουστικό περιεχόμενο στην Ελλάδα και θα δώσουν tips για το πρόγραμμα Cinekid Script LAB. Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας στο επίσημο site του, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και στη σελίδα του στο Instagram.