TV

Το Flix πάει... Ανάβυσσο με το «The Little Drummer Girl», τον Παρκ Τσαν-γουκ και τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ

στα 10

Αυτή την ηλιόλουστη Τρίτη, το Flix την πέρασε δίπλα στη θάλασσα που γυάλιζε, παρακολουθώντας τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης σειράς, στο Μαύρο Λιθάρι!

Το Flix πάει... Ανάβυσσο με το «The Little Drummer Girl», τον Παρκ Τσαν-γουκ και τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ

Μια σύντομη διαδρομή στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και φτάσαμε. Στο ξενοδοχείο Μαύρο Λιθάρι, στην Ανάβυσσο, απόλυτη ηρεμία, σχεδόν καλοκαιρινής ραστώνης. Φοίνικες, άμμος, λαμπερή θάλασσα, ευχάριστο αεράκι και... περίπου σαράντα φορτηγά οπτικοακουστικού εξοπλισμού, μια μεγάλη μπλε τέντα για σκιά και κάποιες εξαιρετικά γνώριμες φυσιογνωμίες.

Η τηλεοπτική σειρά του BBC, «The Little Drummer Girl», που προορίζεται να εγκατασταθεί στις οθόνες μας το 2019, έγινε (ακόμα πιο) γνωστή στην Ελλάδα (και δυστυχώς στον κόσμο), εξαιτίας της αρχικής άρνησης και κατοπινής άδειας του ΚΑΣ να παραχωρήσει τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου για γυρίσματα. Μ' αυτή την αφορμή, ξεχάσαμε του ουσιαστικό: ότι μια από τις τηλεοπτικές σειρές που θ' απασχολήσουν περισσότερο τον Τύπο και το κοινό την παραπάνω σεζόν, γυρίζεται στην Ελλάδα, με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό συνεπάγεται. Και το ένα είναι ότι... το Flix πήγε βόλτα στα γυρίσματα.

Δείτε ακόμη: Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ στο Σούνιο

Το «The Little Drummer Girl» θα συνεχίσει τη δουλειά στην Ελλάδα ως τις 11 Μαΐου: αυτή την περίοδο στην Ανάβυσσο, αμέσως μετά στο κέντρο της Αθήνας, στην Κινέτα, στην Ελευσίνα. Αυτή τη στιγμή, στο Ξενοδοχείο Μαύρο Λιθάρι είναι συγκεντρωμένο το πολυπληθέστερο συνεργείο που έχουμε εμείς δει, με τα πιο γιγαντιαία φώτα, με τους άφθονους Ελληνες συντελεστές να συνεργάζονται αρμονικά και παραδόξως χαμηλόφωνα με τους Βρετανούς συνεργάτες τους, με την αδιάκοπη ροή της παραγωγής να διακόπτεται με λίγα σύντομα «Parakalo move this here lads, efkaristo».

the little drummer girl 607

Η απολύτως '70ς αισθητική του ξενοδοχείου ταιριάζει γάντι στην υπόθεση της σειράς, η πανέμορφη ρετρό κόκκινη Μερσεντές, παρκαρισμένη στην είσοδο του κτιρίου, γίνεται το σκηνικό για ένα διάλογο του Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, όντως πανύψηλου, με τη Φλόρενς Πιου, ανεβασμένη στις καφέ πλατφόρμες της με τακούνια από φελλό φυσικά, ντυμένη μ' ένα πανέμορφο εξώπλατο καταπράσινο φόρεμα. Μέσα στο λόμπι, ο Παρκ Τσαν-γουκ («Oldboy», «Handmaiden»), συνομιλεί με τον διευθυντή φωτογραφίας του, τον Γου-χιανγκ Κιμ (των «Assassination» και «Late Autumn»), εγγύηση ότι η σειρά θα έχει την πλούσια κινηματογραφική υφή που έχουμε μάθει ν' αγαπάμε στο έργο του σκηνοθέτη.

the little drummer girl 607

The Little Drummer Girl

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζον λε Καρέ, το «The Little Drummer Girl» του BBC έχει ως Ελληνα συμπαραγωγό τη Faliro House του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου και απασχολεί Ελληνες κινηματογραφιστές σε όλα τα πόστα, από τους ηλεκτρολόγους ως τους ηθοποιούς. Η σειρά των έξι επεισοδίων (όλα με τη σκηνοθετική υπογραφή του Παρκ Τσαν-γουκ), ακολουθεί την Τσάρλι (η Φλόρενς Πιου του «Lady Macbeth»), μια ανερχόμενη νεαρή ηθοποιό, καθώς γνωρίζει έναν γοητευτικό άγνωστο στις διακοπές της στην Ελλάδα, συνειδητοποιώντας σύντομα ότι ο προθέσεις του είναι κάθε άλλο παρά ρομαντικές. Ο άνδρας, που ονομάζεται Μπέκερ (ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ με ολόφρεσκη την επιτυχία του «Big Little Lies»), είναι Ισραηλινός μυστικός πράκτορας κι εμπλέκει την Τσάρλι σε μια σύνθετη, επικίνδυνη υπόθεση με ενορχηστρωτή τον Κουρτς (του Μάικλ Σάνον). Η εποχή είναι η δεκαετία του '70, αλλά αυτή η ιστορία κατασκοπείας και διεθνούς ίντριγκας, έρωτα και προδοσίας, μοιάζει ευπρόσδεκτα μοντέρνα.

Το Flix επιφυλάσσει αποκλειστικές φωτογραφίες και συνεντεύξεις με τους συντελεστές, όταν ολοκληρωθεί το γύρισμα του «The Little Drummer Girl», το καλοκαίρι.

Διαβάστε αναλυτικά: