Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Λοκάρνο ανανεώνουν τη συνεργασία τους

στα 10

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για δεύτερη χρονιά, θα φιλοξενήσει το Thessaloniki-Locarno Industry Academy International. Ετοιμαστείτε!

Flix Team
Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Λοκάρνο ανανεώνουν τη συνεργασία τους

Μετά την επιτυχημένη περσινή πρωτιά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει για δεύτερη χρονιά το Thessaloniki-Locarno Industry Academy International, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 6 έως τις 11 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της Αγοράς του προσεχούς 58ου ΦΚΘ (2-12 Νοεμβρίου 2017).

Η δράση είναι μια συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Φεστιβάλ του Λοκάρνο, φέρνοντας το Locarno Industry Academy International στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, έπειτα από την επιτυχημένη περσινή πρώτη του διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμη: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αλλάζει... οπτική ταυτότητα

Το Locarno Industry Academy International είναι μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νέους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου να επεκτείνουν τις επαγγελματικές εμπειρίες και διασυνδέσεις τους στους τομείς των διεθνών πωλήσεων, του μάρκετινγκ, της διανομής, της παρουσίασης και του προγραμματισμού. Στο παρελθόν, το Locarno Industry Academy International έχει ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία στο Μεξικό (Morelia IFF) και τη Νέα Υόρκη (Film Society of Lincoln Center’s New Directors New Films).

locarno 607

Στο Thessaloniki-Locarno Industry Academy International θα συμμετάσχουν κατά προτεραιότητα ανερχόμενοι εκπρόσωποι πωλήσεων, διανομείς και ειδικοί των νέων μέσων από την Ελλάδα και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου, καθώς και από συνεργαζόμενες χώρες και περιοχές (Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ελβετία, ΗΠΑ).

Οι νέοι και ανερχόμενοι εκπρόσωποι πωλήσεων, διανομείς και ειδικοί των νέων μέσων που θα συμμετάσχουν στο Thessaloniki-Locarno Industry Academy International, θα λάβουν μέρος σε ένα ειδικό workshop, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν, να μοιραστούν εμπειρίες και να συναντήσουν σημαντικούς επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου, μέσα από συζητήσεις, παρουσιάσεις και ομαδικά εργαστήρια. Επιπλέον, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες που διοργανώνει η Αγορά του 58ου ΦΚΘ, όπως, μεταξύ άλλων, συναντήσεις και σεμινάρια με εκπροσώπους του παγκόσμιου κινηματογραφικού τομέα.

Διαβάστε ακόμη: To «All That Jazz» σε ανοιχτή προβολή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου και μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν συμμετοχές για το Thessaloniki-Locarno Industry Academy International. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης www.filmfestival.gr.

Χορηγός του Thessaloniki-Locarno Industry Academy International είναι η εταιρεία παραγωγής Faliro House.

Διαβάστε ακόμη: