Φεστιβάλ / Βραβεία

Η «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ στο Fantastic Fest του Οστιν

στα 10

Μετά από την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, η «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ ετοιμάζεται να εκπλήξει τα πλήθη στο Fantastic Fest του Οστιν στο Τέξας.

Η «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ στο Fantastic Fest του Οστιν

Συνεχίζοντας τα φεστιβαλικά της ταξίδια, η «Νορβηγία», πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ, αφήνει πίσω της το Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι όπου έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Ιούλιο στο διαγωνιστικό τμήμα «East of the West» και ετοιμάζει βαλίτσες για το 10ο Fantastic Fest του Οστιν στο Τέξας, όπου θα συμμετάσχει ως η πρώτη ελληνική ταινία που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμά του.

Φτιαγμένη από εμμονές, vintage ελληνικό φολκλόρ, κάτι ανάμεσα σε κόμικ και παραβολή για μια χώρα στην οποία οι νεκροζωντανοί επιβιώνουν το ίδιο δύσκολα με τους θνητούς, η «Νορβηγία», σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιάννη Βεσλεμέ (γνωστού και ως μουσικού με το όνομα Felizol). που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μια ταινία μεσογειακού τρόμου, αφηγείται την ιστορία του Ζανό, ο οποίος φτάνει πρώτη φορά στην πόλη. Φωτοφοβικός, βρικόλακας, δεινός χορευτής, καίγεται, σκορπίζεται, χαραμίζεται σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Και το μόνο που θέλει είναι ένα «ζεστό κορίτσι». Στη Ντίσκο Ζαρντόζ, ένα καταγώγιο, άντρο παρανόμων, συναντά την πόρνη Αλίκη και τον Νορβηγό ντίλερ Πίτερ. Μαζί τους αναλαμβάνει μια ύποπτη δουλειά που τον οδηγεί στο βουνό της Πάρνηθας, στα έγκατα της γης, στο βασίλειο του Μαθουσάλα.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τη «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ.

Norway

Ο Βαγγέλης Μουρίκης κρατά τον ρόλο του βρικόλακα Ζανό, ενώ δίπλα του συμπρωταγωνιστούν οι Αλεξία Καλτσίκη, Ντάνιελ Μπόλντα, Μάρκος Λεζές, Σόφη Ζαννίνου, Βασίλης Καμμίτσης και Γιάννης Μποσταντζόγλου.

Το σενάριο είναι επίσης γραμμένο από τον Γιάννη Βεσλεμέ, ενώ οι παραγωγοί είναι ο Γιώργος Τσούργιαννης, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος και συμπαραγωγοί είναι η Ελένη Μπερντέ και ο Γιάννης Βεσλεμές. Διευθυντής Φωτογραφίας είναι ο Χρήστος Καραμάνης, το μοντάζ έχει κάνει ο Γιάννης Χαλκιαδάκης, την σκηνογραφία ο Γιάννης Βεσλεμές, τα κοστούμια η Άλκηστη Μάμαλη, την μουσική ο Felizol (aka Γιάννης Βεσλεμές) και τον ήχο οι Δημήτρης Κανελλόπουλος, Περσεφόνη Μήλιου, Βάλια Τσέρου, Κώστας Βαρυμποπιώτης. Παραγωγή: Horsefly Productions, Συμπαραγωγή: Faliro House Productions, ΝΕΡΙΤ, Marni Films, Logline, Deepgreensea, Tugo Tugo, 2|35, Κώστας Βαρυμποπιώτης

To 10ο Fantastic Fest θα διεξαχθεί φέτος από τις 18 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου στο Οστιν του Τέξας, έχει εξασφαλίσει ήδη τις παγκόσμιες πρεμιέρες του «Tusk» του Κέβιν Σμιθ (για το άνοιγμά του) και του «ΑΒC's of Death 2».

Διαβάστε ακόμη: