TV

«Odyssey»: Μια σύγχρονη «Οδύσσεια» σε έναν κόσμο που φλέγεται...

στα 10

Εμπνευσμένο από έναν πλανήτη σε εμπόλεμη κατάσταση και την ελληνική... κρίση, το «Odyssey» που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 13 Μαΐου στον OTE TV είναι μια σύγχρονη εκδοχή του ομηρικού έπους, εν μέσω κρατικών μυστικών, συνωμοσιών και το κυνήγι για την αναζήτηση της αλήθειας.

Flix Team
«Odyssey»: Μια σύγχρονη «Οδύσσεια» σε έναν κόσμο που φλέγεται...

«Οι συνεργάστες μου, Ανταμ Αρμους και Κέι Φόστερ δουλεύαμε σε ένα πιλότο για το NBC που τελικά δεν ευοδώθηκε. Προσπαθούσαμε να σκεφτούμε τι θα είναι το επόμενο βήμα μας. Ενας παραγωγός μας πλησίασε και μας πρότεινε μια μοντέρνα εκδοχή της Οδύσσειας. Δεν θέλαμε να κάνουμε κάτι με Κύκλωπες και Σειρήνες. Αλλά το βασικό θέμα της "Οδύσσειας" ήταν κάποιος που προσπαθεί να βρει το δρόμο για την πατρίδα του. Οπότε ξεκινήσαμε από αυτήν την ιδέα...»

Ετσι περιγράφει ο Πίτερ Χόρτον την έμπνευση για το «Odyssey», τη σειρά που διασχίζει την παγκόσμια πολιτική, την επιχειρηματική κατασκοπεία και τα στρατιωτικά μυστικά μέσα από τις ιστορίες τριών ξένων μεταξύ τους ανθρώπων που έχουν για κοινό τους σκοπό την αναζήτηση της αλήθειας.

Odyssey 607

Κεντρική ηρωίδα του «Odyssey» είναι η λοχίας Οντέλ Μπάλαρντ (την υποδύεται η Ανα Φρίελ του «Pushing Daisies»), η οποία βρίσκεται σε αποστολή στο Μάλι, όπου ανακαλύπτει την εμπλοκή αμερικανικής εταιρείας στην χρηματοδότηση ομάδας τζιχαντιστών. Η ομάδα της δέχεται δολοφονική επίθεση, με αποτέλεσμα όλα τα μέλη της να πεθάνουν, εκτός από την ίδια τη λοχία, η οποία ξεκινά μία οδύσσεια προκειμένου να ξεφύγει από τους διώκτες της και να επιστρέψει στην Αμερική.

Την ίδια στιγμή, ο Πίτερ Ντέκερ (τον υποδύεται ο Πίτερ Φατσινέλι του «Nurse Jackie»), ένας πρώην Αμερικάνος εισαγγελέας που εργάζεται πλέον ως δικηγόρος, ανακαλύπτει ότι η εταιρεία στην οποία δουλεύει συνεργάζεται με την εν λόγω εταιρεία που χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές και προσπαθεί να ενώσει τις κουκίδες της διαφθοράς, ενώ ένας πολιτικός ακτιβιστής, ο Χάρισον Γουόλτερς (τον υποδύεται ο Τζέικ Ρόμπινσον του «The Carrie Diaries») ανακαλύπτει με τη σειρά του, μέσω ενός χάκερ τη συνομωσία και αποφασίζει να ξεσκεπάζει το πέπλο μυστηρίου που την καλύπτει.

Οι τρεις τους θα χρειαστεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους πριν η αποκάλυψη που έχουν κάνει γίνει πρωτοσέλιδο στον αμερικανικό Τύπο και θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να σώσουν τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους και την πατρίδα τους.

Odyssey 607

Ο Πίτερ Χόρτον περιγράφει το «Odyssey» με δικά του λόγια:

«Ο καλύτερος τρόπος να περιγράψεις τη σειρά είναι να ξεκινήσεις με αυτά που δεν είναι. Δεν είναι μια αστυνομική σειρά. Δεν είναι μια σειρά για το FBI. Δεν είναι μια σειρά για τη CIA. Είναι μια πρωτότυπη σειρά με ένα πολύ σημαντικό θέμα που αγγίζει την Αμερική και όλον τον κόσμο. Που ακριβώς βρίσκεται η εξουσία; Ποιος την έχει στα χέρια του; Εχουμε ακόμη ως πολίτευμα αντιπροσωπευτική δημοκρατία; Το "Odyssey" αφορά τρεις συνηθισμένους ανθρώπους που βλέπουν πως κάτι είναι λάθος και προσπαθούν να ασκήσουν το δικαίωμα που έχουν στο να κάνουν το σωστό. Και η ειλικρινής ερώτηση που ρωτάμε είναι εξής: Μπορεί κάποιος σε αυτήν την εποχή που ζούμε να πετύχει ακολουθώντας μόνο το αίσθημα δικαίου που τον διακατέχει; Οταν οι άνθρωποι που έχουν χρήματα έχουν και τόσο δύναμη, πόση απομένει για τους καθημερινούς ανθρώπους; Δεν προσπαθούμε να αποδείξουμε πως οι επιχειρηματικότητα είναι κάτι κακό. Ούτε υπάρχει πολιτική ατζέντα. Ειλικρινά θέτουμε αυτές τις ερωτήσεις και ζητάμε από τους ήρωες μας να μας πουν το αντίτιμο του να υποστηρίζεις αυτό που πιστεύεις.»

Odyssey 607

Με έμπνευση την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την άνοδο των τζιχαντιστών, το κίνημα του «Occupy Wall Street», ένα κόσμο που ελέγχεται από τον καπιταλισμό μέχρι και τις ελληνικές εκλογές (συγκρατήστε την εμφάνιση της Ελληνίδας... πρωθυπουργού που από το δεύτερο επεισόδιο επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη!), το «Odyssey» αντλεί τις ιστορίες του από την εκρηκτική πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα πριν εμπλέξει καθημερινούς ανθρώπους σε μια παγκόσμια λογική όπου η αλήθεια μοιάζει να είναι ο μοναδικός δρόμος προς την... επιβίωση.

To «Odyssey» κάνει τη μεγάλη του πρεμιέρα την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 22.00 αποκλειστικά στο ΟΤΕ CINEMA 1HD.