Φεστιβάλ / Βραβεία

Οσκαρ 2017: Πώς συνέβη μια από τις μεγαλύτερες γκάφες στην ιστορία των βραβείων

στα 10

Η χθεσινή βραδιά είναι από αυτές που θα θυμόμαστε για πάντα. Οχι μόνο γιατί το «Moonlight» κέρδισε το Οσκαρ καλύτερης ταινίας, αλλά κυρίως για το πώς απονεμήθηκε το Οσκαρ στο «Moonlight».

Flix Team
Οσκαρ 2017: Πώς συνέβη μια από τις μεγαλύτερες γκάφες στην ιστορία των βραβείων

Ξέρετε ήδη τι συνέβη.

Λίγο πριν το τέλος της βραδιάς της 89ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, ο Γουόρεν Μπίτι και η Φέι Νταναγουέι βρίσκονται στην σκηνή για να απονείμουν το βραβείο καλύτερης ταινίας. Ο Γουόρεν ανοίγει το φάκελο και τον δίνει στην Φέι. Και διαβάζουν ότι το Οσκαρ πηγαίνει στο «La La Land».

Μόνο που όσο οι παραγωγοί και οι συντελεστές του φιλμ ευχαριστούν και το κοινό της αίθουσας χειροκροτεί, οι υπεύθυνοι της Price Waterhouse Coopers ανεβαίνουν στην σκηνή με τον σωστό φάκελο.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλους τους νικητές και τα παραλειπόμενα της 89ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ.

oscars mistake 607

Ο Τζόρνταν Χόροβιτς, παραγωγός του «La La Land» κρατώντας ήδη το Οσκαρ του, διαβάζει το περιεχόμενό του με βλέμμα δυσπιστίας και αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί. Και ανακοινώνει με παγωμένο βλέμμα από σκηνής ότι νικητής είναι το «Moonlight» εξηγεί ότι δεν πρόκειται για αστείο και καλεί την ομάδα της ταινίας να ανέβει στη σκηνή.

oscars mistake 607

oscars mistake 607

oscars mistake 607

oscars mistake 607

oscars mistake 607

oscars mistake 607

Για να ζήσετε τα Οσκαρ 2017 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας - μπείτε στο live blog του Flix που μετέδωσε, με φωτογραφίες, videos, tweets και άμεση ανταπόκριση ολόκληρη την τελετή με λεπτομέρειες.

Μια μόνο λέξη: Ωχ! Το σίγουρο είναι ότι δεν θα θέλαμε να είμαστε στην θέση ούτε των παραγωγών και του καστ του «La La Land», ούτε του Γουόρεν Μπίτι και της Φέι Νταναγουέι που βρέθηκαν χθες το βράδυ, οι πρώτοι να αποδέχονται και να ευχαριστούν για ένα βραβείο καλύτερης ταινίας που εχασαν μετά από λίγα λεπτά και οι δεύτεροι να μοιάζουν σαν δυο ηλικιωμένοι ηθοποιοί που τα έχουν χαμένα.

Σε μια από τις πιο παράξενες και, ναι, ντροπιαστικές στιγμές στην ιστορία των Οσκαρ, το μεγάλο βραβείο της βραδιάς πήγε σε λάθος ταινία με τους παραγωγούς και όλη την ομάδα του «La La Land» στη σκηνή να ευχαριστεί και να παραλαμβάνει τα βραβεια της όταν ξαφνικά γίνεται γνωστό πως η ταινία που έχει κερδίσει είναι το «Moonlight».Tι ακριβώς συνέβη και γιατί ο Γουόρεν Μπίτι και η Φέι Ντάναγουέι διάβασαν λάθος ταινία; Σύμφωνα με τον Μπίτι και τον Τζίμι Κίμελ, οι παρουσιαστές είχαν τον λάθος φάκελο: «άνοιξα τον φάκελο κι έγραφε "Εμα Στόουν για το Lal La Land". Γι αυτό κοίταξα την Φέι κι εσάς [το κοινό]. Δεν προσπαθούσα να κάνω τον αστείο».

Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τον φάκελο που κρατούσε στα χέρια του ο Μπίτι, μπορείς να διακρίνεις ότι γράφει «leading role», όμως η Εμα Στόουν δήλωσε ότι είχε στα χέρια της την κάρτα που περιείχε εκείνος ο φάκελος από την στιγμή που παρέλαβε το βραβείο μέχρι το τέλος της απονομής.

Ποιος λοιπον έκανε το λάθος και πως βρέθηκαν δύο φάκελοι με το όνομα της Εμα Στοουν; Στην πραγματικότητα, όπως ίσως έχετε παρατηρήσει σε κάθε τελετή, υπάρχουν πάντα δύο υπάλληλοι της Price Waterhouse Coopers με δύο τσαντούλες κάθε φορά που τους βλέπουμε να φτάνουν στο κόκκινο χαλί πριν ξεκινήσει η απονομή. Ο καθένας τους βρίσκεται στα παρασκήνια δεξία κι αριστερα της σκηνής, για να διευκολύνονται οι παρουσιαστές και η ροή της βραδιάς. Στο τέλος κάθε απονομής ο κάθενας από τους δύο θα είχε δώσει μόνο τις μισές από τις κάρτες του με τους νικητές, αφού τις άλλες μισές θα τις είχε δώσει ο δυνάδελφος από την άλλη πλευρά της σκηνής. Φέτος η κάρτα της Εμα Στόουν είχε μάλλον περισσότερη ζήτηση, απ όση θα περίμεναν και κάπως έτσι γράφτηκε ένα fail που θα θυμόμαστε για καιρό,

the envelope oscars 2017 607

Με ανακοίνωσή τους λίγο μετά το τέλος της απονομής η Price Waterhouse Coopers δήλωσε «ζητάμε ειλικρινά συγνώμη από το Moonlight, το La La Land, τον Γουόρεν Μπίτι, την Φέι Νταναγουέι και τους θεατες των Οσκαρ για το λάθος που έγινε κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης του Οσκαρ καλύτερης ταινίας. Οι παρουσιαστές πήραν λάθος κάρτα κι όταν το λάθος έγινε αντιληπτό διορθώθηκε αμέσως. Διερευνούμε πως ακριβώς συνέβη και λυπούμαστε που έγινε».

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια από τις πιο επικές γκάφες στην ιστορία των βραβείων και μια από τις πιο αμήχανες στιγμές που έχουν καταγραφεί πιθανότατα live στην τηλεόραση.


Δείτε ξανά τις εμφανίσεις που εκλεψαν την παράσταση στο κόκκινο χαλί.

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδόθηκε ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους την Καθαρά Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Tags: Oscars 2017