Φεστιβάλ / Βραβεία

«The Power of the Dog»: η πρώτη ταινία της Τζέιν Κάμπιον μετά από 12 χρόνια είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της

στα 10

H νέα ταινία της Κάμπιον, με πρωταγωνιστές τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Κίρστεν Ντάνστ, θα κάνει πρεμιέρα στο New York Film Festival τον Σεπτέμβριο.

«The Power of the Dog»: η πρώτη ταινία της Τζέιν Κάμπιον μετά από 12 χρόνια είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της

Τοποθετημένο στην Μοντάνα του 1929, το «The Power of the Dog» είναι η ιστορία δυο αδελφών του Φιλ και του Τζορτζ που έχουν στην ιδιοκτησία τους μια από τις μεγαλύτερες φάρμες της πολιτείας και που σύμφωνα με την περιγραφή του βιβλίου είναι «κάτι παραπάνω από συνέταιροι, κάτι παραπάνω από αδέλφια». Εχοντας περάσει όλη την ζωή τους μαζί, μοιράζονται ακόμη το ίδιο δωμάτιο στο οποίο κοιμόντουσαν από παιδιά και μια ισορροπία που θα διαταραχθεί όταν ο Τζορτζ θα αποφασίσει να παντρευτεί τη Ρόουζ μια χήρα από την γειτονική πόλη και να θα την φέρει να ζήσει στο σπίτι τους, μαζί με τον έφηβο γιο της Πίτερ. Ο Φιλ, κτητικός σκληρός και κατά βάθος σαδιστής θα κάνει τα πάντα να καταστρέψει την γυναίκα και τον γιο της, μη σταματώντας σχεδόν σε τίποτα.

Η Τζέιν Κάμπιον επιστρέφει, 12 χρόνια μετά το «Bright Star» (2009), με αυτή την ταινία εποχής.

The Power of the Dog shooting

The Power of the Dog shooting 2 H Tζέιν Κάμπιον σκηνοθετεί την Κίρστεν Ντάνστ

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς θα υποδυθεί τον Φιλ και η Κίρστεν Ντάνστ την Ρόουζ (αντικαθιστώντας την Ελίζαμπεθ Μος η συμμετοχή της οποίας είχε αρχικά ανακοινωθεί), ενώ ο Τζέσε Πλέμονς θα υποδυθεί τον Τζορτζ, σε μια ταινία που όπως λέει η ίδια η Κάμπιον θα είναι η πρώτη της με κεντρικό χαρακτήρα έναν άντρα. «Είναι η πρώτη φορά που ο βασικός μου χαρακτήρας θα είναι άντρας κάτι που είναι συναρπαστικό. Ο Φιλ είναι ένα χαρισματικός και σύνθετος χαρακτήρας που κηρύσσει πόλεμο στην γυναίκα του αδελφού του και στον έφηβο γιο της».

Και σήμερα διαβάζουμε ότι το New York Film Festival έχει συμπεριλάβει το «The Power of the Dog» στις Ειδικές Προβολές του.

«Είναι μεγάλη μου τιμή και τιμή για την ταινία που επιλέχθηκε ως το Centerpiece Gala του New York Film Festival» δήλωσε η Κάμπιον. «Είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι η προβολή της σε μεγάλη οθόνη δε θα επιτευχθεί. Οπότε θα είναι μία πολύ συγκινητική και ενθουσιώδης εμπειρία για τους ηθοποιούς και το συνεργείο μου κι εμένα προσωπικά...»

Το New York Film Festival θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου στο Μανχάταν