Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου

Η τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου βάζει μπροστά για τις γιορτές με τρεις ξεκάθαρες επιλογές, η καθεμιά πολυαναμενόμενη στο είδος της: διαλέγετε Καραμπέτη / Παπαδιαμάντη, ή τρυφερό Καουρισμάκι, ή αντι-χριστουγεννιάτικο θρίλερ δράσης από τον Τζον Γου!

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

Fallen Leaves

Πεσμένα Φύλλα (Kuolleet Lehdet | Fallen Leaves) του Ακι Καουρισμάκι

Η όμορφη, αγγελική Ανσα είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι δουλειά της προσφέρουν για να βγάλει τα προς το ζην. Ενας εργάτης, του οποίου το όνομα δεν θα μάθουμε ποτέ, παρότι αλκοολικός, μοιάζει ταγμένος να κόψει το ποτό. Οι δυο τους θα γνωριστούν σ' ένα καραόκε μπαρ, θα θελήσουν να ξανασυναντηθούν, αλλά ο αέρας θα παρασύρει το χαρτάκι με το τηλέφωνο της Ανσα, μαζί με μπόλικα φθινοπωρινά φύλλα. Από αυτή τη στιγμή, οι δυο ερωτευμένοι θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τη ζωή τους και να βρουν ο ένας τον άλλο στην καρδιά του Ελσίνκι.

Ο Μεγάλος Φινλανδός τιμάται στις Κάννες με το Βραβείο της Επιτροπής για ένα απλό αλλά ακαταμάχητο ρομάντζο.

φόνισσα

Φόνισσα της Εύας Νάθενα

Η ιστορία, που εκτυλίσσεται σ' ελληνικό νησί γύρω στο 1900, παρακολουθεί τη Φραγκογιαννού, μια χήρα που ξέρει από βότανα και γιατρικά, πικραμένη, κακοποιημένη και βίαια χειραγωγημένη σε όλη της τη ζωή, ως κόρη, μάνα και γιαγιά. Εχοντας μάθει από την αμείλικτη μάνα της, η Φραγκογιαννού, όταν ξεγεννά κορίτσια, μ' ένα νεύμα συγκατάθεσης του πατέρα, τα «τακτοποιεί», τα θανατώνει: για να μην γίνουν βάρος στην οικογένειά τους με το απαιτητό της προίκας σε μια πάμφτωχη κοινωνία. Για να μην υποστούν, ως γυναίκες, τη βία και την κακοποίηση που η ίδια γνώρισε και που, έτσι κι αλλιώς, της πήρε τη ζωή. Τα ελευθερώνει τα «λεχούδια».

Το αξεπέραστο μυθιστόρημα του Παπαδιαμάντη με τη ματιά της Εύας Νάθενα και την Καραμπέτη ως Φραγκογιαννού, με πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και έξι, κύρια και περιφερειακά, βραβεία.

silent night

Σιωπηλή Οργή (Silent Night) του Τζον Γου

Ο Γκόντλοκ δεν κάνει... συμβατικά σχέδια γι' αυτά τα Χριστούγεννα: λαβωμένος από το πένθος, βρίσκει ευκαιρία να εκδικηθεί, βάζοντας στο στόχαστρο μια σκληροτράχηλη συμμορία. Πάντως για τον Γκόντλοκ, τα Χριστούγεννα θα βαφτούν σίγουρα κόκκινα.

Εγγύηση καταιγιστικής δράσης, ο Τζον Γου («Επικίνδυνες Αποστολές 2», «Face/Off») φέρνει τον Τζόελ Κίναμαν έξω από τα ανθρώπινα όρια!

all fun

Παιχνίδια Θανάτου (All Fun and Games) των Ερεν Σελεμπόγλου, Αρι Κόστα

Eνα φαινομενικά αθώο και χαλαρό παιχνίδι μεταξύ εφήβων έχει ως αποτέλεσμα τον δαιμονισμό ενός εξ’ αυτών, του Μάρκους. Για να τον σώσουν, τα αδέρφια και οι φίλοι του καλούνται να συμμετέχουν σε μια σειρά δαιμονικών παιχνιδιών όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο, αφού η ήττα συνεπάγεται τον θάνατο των χαμένων. Τα «Παιχνίδια Θανάτου» εξερευνούν το οικογενειακό τραύμα και την ισχύ της οικογένειας, όταν αυτή αντιμετωπίζει ενωμένη ακόμα και την πιο μεγάλη απειλή.

Ταινία τρόμου με τη σφραγίδα στην παραγωγή των αδελφών Ρούσο.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!