TV

To «Ripper Street» του BBC είναι η αστυνομική σειρά που θα έβλεπε μέχρι και ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης

στα 10

Το «Ripper Street» που μπαίνει στον τρίτο κύκλο του από την Τετάρτη 6 Μαΐου και κάθε Τετάρτη στον ΟΤΕ TV είναι η αστυνομική σειρά που φωτίζει τους πιο κακόφημους δρόμους του βικτοριανού Λονδίνου, την εποχή της δράσης του πιο θρυλικού serial killer που γνώρισε ποτέ η Αγγλία.

Flix Team
To «Ripper Street» του BBC είναι η αστυνομική σειρά που θα έβλεπε μέχρι και ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης

«Η ιδέα για το "Ripper Street" ήταν απλή: μια αστυνομική σειρά που θα διαδραματίζεται στο ανατολικό Λονδίνο την εποχή του Τζακ του Αντεροβγάλτη.»

Ο Ρίτσαρντ Γουάρλοου, δημιουργός του «Ripper Street» δεν υποστήριξε ποτέ πως είναι ειδικός στον Τζακ τον Αντεροβγάλτη, ένας «ripperologist», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν οι Βρετανοί όσους αναζητούν ακόμη και σήμερα την ταυτότητα του πιο θρυλικού serial killer στην ιστορία της Αγγλίας.

Και στην πραγματικότητα, ο Τζακ και τα αποτρόπαια εγκλήματά του, δεν ήταν παρά η αφορμή για τον Γουάρλοου που μετά το «Mistresses» και το «Waking the Dead» αποπειράθηκε να δει πώς θα έμοιαζε μια αστυνομική σειρά σαν αυτές τις δεκάδες που γεμίζουν το τηλεοπτικό prime-time χωρίς την τεχνολογία ενός «CSI» ή όπως καλύτερα το περιγράφει ο ίδιος «μια εκδοχή εποχής του "Hill Street Blues" ή του "NYPD Blue".»

«Δεν με ενδιαφέραν οι έρευνες που έγιναν - και γίνονται ακόμη - για την ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Με ενδιαφέρει πιο πολύ πως ακριβώς ενεργούσε η αστυνομία την εποχή εκείνη, χωρίς στοιχεία, χωρίς μάρτυρες που θα μπορούσαν να εμπιστευτούν, χωρίς εγκληματολογικά εργαστήρια. Δεν είναι παράξενο που δεν κατάφεραν να τον πιάσουν ποτέ.»

Διαβάστε ακόμη: Μάιος στον ΟΤΕ ΤV - Οι επιλογές του Flix

Ripper Street 607

Το «Ripper Street» κρατάει στο φόντο τα εγκλήματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη για να φέρει στο προσκήνιο τους αστυνομικούς του H Division, του αστυνομικού τμήματος που αποτελούσε το κέντρο των ερευνών για την ταυτότητα του, αλλά και το ορμητήριο των αστυνομικών που καλούνταν να λύσουν τα πιο απεχθή εγκλήματα σε ένα Λονδίνο γεμάτο ανομία, βρώμικο χρήμα, εύκολες γυναίκες και εν δυνάμει εγκληματίες άντρες που έκαναν το πυκνό σκοτάδι της πόλης να μοιάζει κάθε βράδυ πιο απειλητικό από ποτέ.

«Αυτό έπρεπε να είναι η σειρά - ένα αστυνομικό θρίλερ με ήρωες αφοσιωμένους ανθρώπους του νόμου που κάνουν το καλύτερο που μπορούν μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες. Και έτσι δεν θα περιορίζεται μόνο σε απεχθείς δολοφόνους, αλλά ανάμεσα σε άλλα και σε παιδοκτόνους, συμμορίες παιδιών, μαφιόζους των συνοικιών, εκδικητές και αναρχικούς», δηλώνει ο Γουάρλοου.

Ripper Street 607

Οι τρεις πρωταγωνιστές του «Ripper Street» είναι ταυτόχρονα και η ψυχή του, αφού σε κάθε επεισόδιο βρίσκονται μπροστά σε ένα νέο μυστήριο, καθώς η δουλειά τους δεν σταματά όταν γυρίζουν στο σπίτι, κουβαλώντας την εμμονή για τη λύση του στην καθημερινότητά τους. Ο Μάθιου Μακφάιντεν (θυμηθείτε τον ως Κύριο Ντάρσι στο «Περηφάνια και Προκατάληψη» του Τζο Ράιτ), ο Τζερόμ Φλιν (ο Μπρον του «Game of Thrones») και ο Ανταμ Ρόθενμπεργκ (με μικρό ρόλο στο «The Immigrant» του Τζέιμς Γκρέι) είναι για τον Γουάρλοου οι ήρωες μιας ολόκληρης εποχής, «σκληροί και ευάλωτοι μαζί» σε έναν κόσμο που τους χρειάζεται περισσότερο από οποιονδήποτε.

Ripper Street 607

Ο πρώτος κύκλος του «Ripper Street» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013, ο δεύτερος τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, ενώ ο τρίτος κύκλος ξεκίνησε στο BBC America στις 29 Απριλίου του 2015. Λίγες μόνο ημέρες μετά, μπορείτε να τον δείτε στον ΟΤΕ CINEMA 1HD του ΟΤΕ ΤV από την Τετάρτη 6 Μαΐου και κάθε Τετάρτη στις 21.00.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του τρίτου κύκλου του «Ripper Street»:


Διαβάστε ακόμη: