Buzz

Τέλος γυρισμάτων για το «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη

στα 10

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη που μπαίνει πλέον στο στάδιο του post-production με προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες στις αρχές του 2016.

Flix Team
Τέλος γυρισμάτων για το «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη
(φωτό: Στέφανος Πάσχος)

Ο «Νοτιάς» είναι μία κομεντί, μία ταινία εποχής που διατρέχει τις δεκαετίες του '60, '70 και '80, ακολουθώντας έναν μικρό ήρωα από την παιδική του ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή του. Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν την φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Οταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Νοτιάς 607

Δώδεκα χρόνια μετά την «Πολιτική Κουζίνα», ο Τάσος Μπουλμέτης ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας με τίτλο «Νοτιάς», μια παραγωγή της Ονιον Φιλμς και του Τάσου Μπουλμέτη, σε συμπαραγωγή με τον ΟΤΕ TV, τη View Master, τη Magicon και τη Rosebud21. Τα γυρίσματα του «Νοτιά» πραγματοποιήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σε άλλες χαρακτηριστικές τοποθεσίες, όπως η Στοά «Χόλιγουντ» (κατά κόσμον Πανταζοπούλου), το Θέατρο Τέχνης και ο Πειραϊκός Σύνδεσμος. Ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης περιγράφει: «Είναι μια ταινία που παρακολουθεί την ενηλικίωση ενός παιδιού - η ιστορία ξεκινάει στα μέσα του ΄60, συνεχίζει σε όλη τη δεκαετία του '70 και τελειώνει το '81. Είναι ένας δημιουργικός νέος που αντιμετωπίζει προβλήματα με τα πρώτα σκιρτήματα της ερωτικής του ζωής και παρακολουθούμε τον τρόπο που προσπαθεί να τα διαχειριστεί στον κοινωνικό του περίγυρο, στην οικογένειά του και στο περιβάλλον του». Συμπληρώνει ο πρωταγωνιστής, Γιάννης Νιάρρος, για τον πρώτο πρωταγωνιστικό του ρόλο: «Ο Σταύρος καμία διαφορά δεν έχει από έναν έφηβο του σήμερα. Οσο και να επηρεάζεται από τα πολιτικά δρώμενα…τότε ήταν άλλα, αλλά πάλι υπήρχε αστάθεια όπως υπάρχει και τώρα. Πάλι ο κάθε έφηβος πρέπει να βρει τον ρόλο του».

Νοτιάς 607

«Εχω μετανιώσει που έχασα τόσο χρόνο. Θα ήθελα να είχα κάνει κι άλλες ταινίες» είχε δηλώσει ο Τάσος Μπουλμέτης στην κάμερα του Flix πριν λίγες εβδομάδες, όταν επισκεφθήκαμε μια μέρα των γυρισμάτων της νέας του ταινίας. «Ομως τα σενάρια για μένα είναι μία διαδικασία. Μου παίρνουν χρόνο. Ετσι δουλεύω εγώ - γράφω και ξαναγράφω, συζητάω, παίρνω γνώμες, ξαναγράφω. Κάποια στιγμή η περιπέτεια του σεναρίου σε εξαντλύει. Νιώθεις ότι έχει εκλείψει το οξυγόνο, δεν μπορείς να αναπνεύσεις. Ομως όταν τελικά ξεκινά μία ταινία, όταν αρχίζεις και βάζεις σε εφαρμογή τις ιδέες σου με τους συνεργάτες και τους ηθοποιούς σου, όταν οι δικές τους ιδέες συμπληρώνουν την εικόνα ακόμα πιο δημιουργικά, τότε αρχίζεις και αναπνέεις ξανά...»

Δείτε ακόμη: «Νοτιάς»: Το Flix στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη

Νοτιάς 607

Νοτιάς 607

Notias_7

Νοτιάς 607

Νοτιάς 607

Ο «Νοτιάς» είναι μια συμπαραγωγή του ΟΤΕ ΤV και όπως δηλώνει ο Διευθυντής του ΟΤΕ TV, Δημήτρης Μιχαλάκης: «Είμαστε χαρούμενοι που στηρίζουμε τη νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, ενός δημιουργού με αναγνωρίσιμο ύφος και καλλιτεχνική ταυτότητα, έντονα και τα δύο μέσα από τις επιλεγμένες σκηνοθετικές δουλειές του. Μας αρέσουν οι ταινίες για την Ελλάδα, τους ανθρώπους και την ιστορία της και αυτό μας τράβηξε, μεταξύ άλλων, στον Νοτιά». Η ταινία θα προβληθεί στα κινηματογραφικά κανάλια OTE TV σε πρώτη προβολή, μετά την εξοδό της στις αίθουσες στις αρχές του 2016 σε διανομή της Feelgood Entertainment.

Notias_11

ΝΟΤΙΑΣ

 • Σενάριο, Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης
 • Πρωταγωνιστούν: Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννης Νιάρρος, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Ομηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μαχούτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ημελλος, Φοίβος Ταραμπίκος και η Zωζώ Σαπουντζάκη.
 • Εκτέλεση Παραγωγής: View Master Films
 • Οργάνωση Παραγωγής: Κώστας Λαμπρόπουλος, Γιώργος Κυριάκος
 • Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης
 • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής
 • Βοηθός Σκηνοθέτης: Aρσένης Πολυμενόπουλος
 • Σκριπτ: Μαργαρίτα Μαντά
 • Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
 • Ηχος: Μαρίνος Αθανασόπουλος
 • Σκηνογράφος: Σπύρος Λάσκαρης
 • Ενδυματολόγος: Εύα Νάθενα
 • Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
 • Διανομή Ρόλων: Σωτηρία Μαρίνη
 • Ειδικά Εφέ: Magikon
 • Ερευνα, εκτέλεση φωτογραφικού υλικού: Ηώ Πάσχου
 • Κομμωτής: Χρόνης Τζίμος
 • Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου

Νοτιάς 607

Περισσότερα «γυρίσματα»: