Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Animal» της Σοφίας Εξάρχου στο Atelier της Cinefondation του Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Η δεύτερη μεγάλου μήκους της σκηνοθέτη του «Park» ξεκινά την πορεία της προς την πραγματοποίηση με τους καλύτερους οιωνούς.

Flix Team
To «Animal» της Σοφίας Εξάρχου στο Atelier της Cinefondation του Φεστιβάλ Καννών

Πέρασαν τέσσερα χρόνια απ΄ όταν είδαμε την πρώτη μεγάλου μήκους της Σοφίας Εξάρχου «Park», η οποία συμμετείχε σε δεκάδες φεστιβάλ και κέρδισε μια σειρά από βραβεία ανάμεσά τους κι αυτό του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπάστιαν.

Το «Animal» η νέα της ταινία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της προπαραγωγής επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Atelier της Cinefondation του Φεστιβάλ Καννών 2020. Το Atelier επιλέγει, κάθε χρόνο, 15 σκηνοθέτες απ' όλο τον κόσμο, των οποίων το επόμενο project θεωρεί ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, δυναμικό, ενδιαφέρον. Οι σκηνοθέτες, μαζί με τους παραγωγούς τους, έρχονται σε επαφή με πιθανούς συνεργάτες, αποκτούν πρόσβαση σε διεθνείς συμπαραγωγές κι έτσι, με την υποστήριξη της Cinefondation, επισπεύδεται η διαδικασία του funding και της προετοιμασίας της ταινίας.

Σοφία Εξάρχου 607 Σοφία Εξάρχου

Το «Animal» είναι μια παραγωγή της Homemade films, με παραγωγούς τις Μαρία Δρανδάκη και Μαρία Κοντογιάννη κι αυτή είναι η επίσημη περίληψη της: Μια ομάδα από ανιματέρ δίνει κάθε βράδυ μια παράσταση στην σκηνή του ξενοδοχείου Μιράζ στην ακτή ενός ελληνικού νησιού. Καθώς το καλοκαίρι προχωρά η φιέστα τους γίνεται όλο και πιο άγρια, πιο τολμηρή. Οι νύχτες γίνονται βίαιες και η ποπ έκσταση της εκκεντρικότητας δίνει τη θέση της σε μια ακόμη μεθυσμένη φαντασμαγορία. Μια άγρια καλοκαιρινή ιστορία αποκαλύπτεται στο σκοτάδι. Αλλά όταν οι προβολείς ανάβουν και πάλι, η παράσταση θα πρέπει να συνεχιστεί.

Δείτε ακόμη: H Γαλλία ενισχύει τα μέτρα για τον κοροναϊό, οι ανησυχίες για την τύχη του φεστιβάλ των Καννών αυξάνονται