TV

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ ξαναφέρνει το σεξ στην τηλεόραση

στα 10

Μετά το «Behind the Candelabra» και το προσεχές «The Knick», ο Στίβεν Σόντερμπεργκ διασκευάζει το δικό του «The Girlfriend Experience» για τη μικρή οθόνη.

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ ξαναφέρνει το σεξ στην τηλεόραση

Μπορεί ο Στίβεν Σόντερμπεργκ να ορκίστηκε επανειλημμένα ότι δε θα ξανακάνει σινεμά (τουλάχιστον για τα αρκετά επόμενα χρόνια), αλλά, η αλήθεια να λέγεται, για τηλεόραση δε μίλησε. Ετσι, ενώ εμπνεύστηκε αλλά και σκηνοθέτησε και τα 10 επεισόδια της εναρκτήριας σεζόν του «The Knick» με τον Κλάιβ Οουεν, που θα ξεκινήσει τον Αύγουστο στο αμερικανικό Cinemax, δε βάζει τελεία και συνεχίζει. Το επόμενο project του θα είναι μια τηλεοπτική διασκευή δικής του ταινίας κι όχι οποιασδήποτε. Το «The Girlfriend Experience» που το 2009 έφερε τη Σάσα Γκρέι στο μέινστριμ, θα γίνει τηλεοπτική σειρά, ή, καλύτερα, «ανθολογία», για το Starz. Η ταινία παρακολουθούσε ένα call girl πολυτελείας τις παραμονές των αμερικανικών Προεδρικών εκλογών του 2008, η σειρά θ’ αποτελείται από 13 επεισόδια που «θα εξερευνούν τις σχέσεις των πιο ακριβοθώρητων κι ακριβοπληρωμένων γυναικών που προσφέρουν στους πελάτες τους πολλά περισσότερα από σεξ. Αυτές οι επαγγελματίες (ή GFEs, από το «girlfriend experience» μια και αυτό προσφέρουν στην ουσία), μοιράζονται στις σχέσεις τους μια οικειότητα που συνηθίζεται περισσότερο σε συντρόφους, ή συζύγους, γίνονται ερωμένες και φίλες των πελατών τους, ενώ αποζημιώνονται πλουσιοπάροχα για το χρόνο τους.»

Ο Σόντερμπεργκ θα ασχοληθεί με τη σειρά ως executive producer, αλλά σεναριογράφοι και σκηνοθέτες των 13 επεισοδίων θα είναι ο Λοτζ Κέριγκαν (του «Clean, Shaven» και του «Keane», αν αναρωτιόσαστε τι κάνει τα τελευταία χρόνια ο σκηνοθέτης) και η Εϊμι Σάιμετς, indie darling, πρωταγωνίστρια του «Upstream Color» και σκηνοθέτης του «Sun Don’t Shine». Η ιδέα της τηλεοπτικής διασκευής του «The Girlfriend Experience» ανήκει στον ίδιο τον Σόντερμπεργκ: «Σκέφτηκα, ας παρατηρήσουμε διαφορετικές γυναίκες σε άλλες πόλεις κάθε φορά, ας επιλέξουμε δυο ανεξάρτητους σεναριογράφους/σκηνοθέτες, έναν άντρα και μια γυναίκα κι ας τους αφήσουμε να το επεξεργαστούν και να το ολοκληρώσουν. Γνωρίζω τον Λοτζ εδώ και 20 χρόνια, έγινα φαν της Εϊμι πέρσι που είδα την πρώτη της ταινία. Απευθυνθήκαμε στον Κρις Ολμπρεκτ του Starz γιατί, μετά το “K Street” που κάναμε μαζί πριν 11 χρόνια, αναζητούσαμε μια ευκαιρία να ξανασυνεργαστούμε. Ανταποκρίθηκε και στην ιδέα και στον τρόπο προσέγγισης χωρίς ίχνος δισταγμού. Εχουμε, πια, φτάσει σε μια συναρπαστική περίοδο της τηλεόρασης του δημιουργού!»

Η σειρά θα διερευνά, κατά το δελτίο τύπου, τις απρόσμενες και σύνθετες συναισθηματικές συνέπειες στις ζωές τόσο των πελατών, όσο και των επαγγελματιών ερωμένων τους. «Πολλές από αυτές τις γυναίκες είναι εξαιρετικά καλλιεργημένες,» προσθέτει ο συμπαραγωγός της σειράς, Φίλιπ Φλάισμαν, «Εκτείνονται από μουσικοί σε σπουδαίες ορχήστρες μέχρι επιστήμονες που κάνουν το Διδακτορικό τους και συχνά νιώθουν ότι αντλούν δύναμη από τον έλεγχο και την οικονομική ελευθερία που τους προσφέρει η δουλειά τους ως GFEs. Το ερώτημα είναι εάν αυτές ορίζουν ένα νέο είδος σύγχρονης σχέσης, ή εάν οι σχέσεις ανέκαθεν βασίζονταν σε κάποια μορφή ανταλλαγής.»

Για να (ξανα)μπείτε στο πνεύμα, φρεσκάρετε παρακάτω το τρέιλερ του κινηματογραφικού «The Girlfriend Experience». Ή, ακόμα καλύτερα...


fuck


Διαβάστε ακόμη: