Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα παγκόσμια «Μετέωρα» του Σπύρου Σταθουλόπουλου

στα 10

Πριν ακόμη κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 62ου Φεστιβάλ Βερολίνου, τα «Μετέωρα» του Σπύρου Σταθουλόπουλου κλείνουν διανομή σε Βέλγιο, Ελβετία και Τσεχία και παρουσιάζουν το επίσημο πόστερ τους σε ρυθμό...«βυζαντινό»!

Τα παγκόσμια «Μετέωρα» του Σπύρου Σταθουλόπουλου

Η Coproduction Office, εταιρία παραγωγής και διεθνών πωλήσεων ανακοίνωσε πως τα «Μετέωρα» του Σπύρου Σταθουλόπουλου, που διαγωνίζονται φέτος για τη Χρυσή Αρκτο, πουλήθηκαν ήδη σε Βέλγιο, Τσεχία και Ελβετία.

Κι όλα αυτά, πριν καν ξεκινήσει το 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, στο οποίο τα «Μετέωρα» θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Δεύτερη ταινία του Σπύρου Σταθουλόπουλου, μετά το «PVC-1» που προβλήθηκε στο Δεκαπενθήμερο των Καννών το 2007 και παρουσίασε τον νεαρό σκηνοθέτη στο διεθνές σκηνικό, αφηγείται την ιστορία του απαγορευμένου έρωτα ανάμεσα σε έναν Ελληνα Ορθόδοξο μοναχό (τον υποδύεται ο Θίο Αλεξάντερ από το τηλεοπτικό «Τrue Blood») και μια Ρωσίδα Ορθόδοξη καλόγρια (την υποδύεται η Ταμίλα Κουλίεβα).

Στην επίσημη πρεμιέρα του Φεστιβάλ, ανάμεσα σε μικρά αποσπάσματα από τις ταινίες του Διαγωνιστικού Προγράμματος, πήραμε και μια μικρή γεύση από το «θεικό» σκηνικό των Μετεώρων αλλά και από το animation που περιέχει η ταινία και απεικονίζεται ήδη στη...βυζαντινή αφίσα της ταινίας που μπορείτε να δείτε παρακάτω στο gallery.

Διαβάστε περισσότερα για τα «Μετέωρα» και μάθετε τα πάντα για όλες τις ταινίες που διαγωνίζονται φέτος για τη Χρυσή Αρκτο.