TV

Ολοι μιλάνε για τον τρίτο κύκλο του «Twin Peaks» - μαζί και ο Μαρκ Φροστ

στα 10

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του τρίτου κύκλου του «Twin Peaks» που θα είναι έτοιμος για το 2016, ο συνδημιουργός της σειράς, Μαρκ Φροστ μίλησε στο The Hollywood Reporter δίνοντας τροφή στον πανικό που έχει ξεσπάσει εντός και εκτός social media για την τηλεοπτική επιστροφή της δεκαετίας.

Ολοι μιλάνε για τον τρίτο κύκλο του «Twin Peaks» - μαζί και ο Μαρκ Φροστ

Χρειάστηκαν μόλις μερικά δευτερόλεπτα μετά την επίσημη ανακοίνωση της επιστροφής του «Twin Peaks» με ένα νέο κύκλο εννέα επεισοδίων στο τηλεοπτικό δίκτυο Showtime για να επιβεβαιωθεί αυτό που ήδη γνωρίζαμε: η διαχρονική επιδραστικότητα μιας από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές που γυρίστηκαν ποτέ και αυτή που όρισε - για πολλούς - την απόλυτη κυριαρχία της τηλεόρασης ως το «νέο σινεμά».

Τα social media γέμισαν από φωτογραφίες και βίντεο του «Twin Peaks», το teaser του νέου κύκλου έγινε viral και οι εκδηλώσεις θαυμασμού (και λιποθυμίας...) συνεχίζουν να συνοδεύονται από την επιτέλους επιστροφή του Ντέιβιντ Λιντς στη σκηνοθεσία - ακόμη κι αν αυτό δεν είναι μια κινηματογραφική ταινία.

Διαβάστε ακόμη: Σοκ και Δέος! Ο τρίτος κύκλος του «Twin Peaks» είναι πραγματικότητα!

Twin Peaks 607

Το The Hollywood Reporter εξασφάλισε φυσικά και μια αποκλειστικότητα, αφού μίλησε τηλεφωνικά με τον Μαρκ Φροστ, συνδημιουργό του «Twin Peaks» (θα γράψει τα εννέα νέα επεισόδια μαζί με τον Λιντς), αποσπώντας του μερικές έξτρα πληροφορίες για το τι ακριβώς θα είναι ο τρίτος κύκλος της σειράς, ποιες είναι οι σκέψεις για την επιστροφή του αυθεντικού καστ και πώς ακριβώς ο ίδιος και ο Λιντς θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα απογοητευτεί κανείς από τη μεγάλη επιστροφή. Διαβάστε παρακάτω όσα είπε.

Ο τρίτος κύκλος του «Twin Peaks» γεννήθηκε σαν ιδέα πριν τρία χρόνια. Ωρίμασε μέσα στον καιρό και ξαφνικά φέτος συνειδητοποιήσαμε πως ήρθε ο καιρός να γίνει πραγματικότητα. Το Showtime ήταν το πρώτο δίκτυο με το οποίο μιλήσαμε και νομίζω ότι βρήκαμε ένα υπέροχο σπίτι για τη σειρά.

Δεν φτάσαμε ποτέ να μιλήσουμε με το Netflix. Οι πρώτες συζητήσεις με το Showtime ήταν τόσο ενθαρρυντικές που δεν ένιωσα ότι χρειαζόταν να απευθυνθούμε κάπου αλλού. Ξέρω πως τελευταία έχει δοθεί αρκετή έμφαση στο να βλέπεις μια σειρά ολόκληρη - και πολλοί έκαναν το ίδιο με τους πρώτους κύκλους του «Twin Peaks» - αλλά πιστεύω πως το να αποκαλύπτεις ώρα με την ώρα τη σειρά που φτιάχνεις έχει και αυτό το νοήμά του. Να δίνεις στον κόσμο ένα κεφάλαιο τη φορά, αντί για ολόκληρο το βιβλίο.

Ο κύκλος δεν θα είναι μεγαλύτερο από το χρόνο που χρειάζεται για να αφηγηθούμε την ιστορία του. Ετσι καταλήξαμε στις εννιά ώρες. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε χωράει μέσα σε αυτές τις ώρες. Δεν ήταν μια δύσκολη απόφαση.

Οταν μιλήσαμε με το Showtime, είχαμε ολόκληρη την ιστορία στο μυαλό μας. Δεν την αποκαλύψαμε μέχρι τέλους, αλλά τους είπαμε αρκετά για να πούνε το ναι.

Twin Peaks O Ντέιβιντ Λιντς με τον Μαρκ Φροστ στα 90s

Βρισκόμαστε στη διαδικασία της συγγραφής. Προχωράει και ελπίζουμε να μπούμε σε παραγωγή τον επόμενο χρόνο και να βγούμε στον αέρα το 2016. Αυτές είναι οι προσθεσμίες μας.

Για το καστ, εύχομαι πως θα έχουμε νέα στις επόμενες εβδομάδες. Οπως και για το που θα γυριστεί η σειρά. Δεν ξέρω καθόλου πως μοιάζουν πια τα περίχωρα της Ουάσινγκτον όπου είχαν γυριστεί οι δύο πρώτοι κύκλοι. Θα είναι μέρος της ανακάλυψης μας από δω και πέρα. Θα το μάθουμε προχωρώντας.

Ολα είναι πιθανά. Για την ώρα είμαστε χαρούμενοι που έχουμε την ιστορία για τον τρίτο κύκλο. Μένουμε ωστόσο ανοιχτοί σε κάθε πιθανότητα για το που μπορεί να μας οδηγήσουν τα πράγματα για τη συνέχεια της σειράς.

Δεν θα επιχειρούσαμε ποτέ να κάνουμε αυτό το βήμα, αν δεν νιώθαμε αυτοπεποίθηση για το που ακριβώς πάμε. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να διαταράξουμε το θρύλο της σειράς. Ελπίζουμε πως θα καταφέρουμε να τον εντάξουμε μέσα στον τρίτο κύκλο.

Θέλουμε να απευθυνθούμε σε όσο περισσότερους νέους θεατές είναι δυνατόν. Υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα ώστε να γοητεύσουν το κοινό που αγάπησε τη σειρά και ταυτόχρονα να προσεκλύσουν και νέους θεατές στο παιχνίδι. Αυτό θα ήταν το πιο φανταστικό αποτέλεσμα.

Twin Peaks 607

Twin Peaks 607

Twin Peaks 607

[Το Flix ξαναβλέπει από την αρχή το «Twin Peaks» και από την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή - για να θυμηθούμε και την ημέρα της πρεμιέρας της σειράς ως «Ο Υποπτος Κόσμος του Twin Peaks» στην ΕΡΤ που ήταν 4 Ιανουαρίου του 1991 - θα γράφει το recap της εβδομάδας καλύπτοντας τον πρώτο και τον δεύτερο κύκλο της σειράς.]

Περισσότερο «Twin Peaks»