Φεστιβάλ / Βραβεία

Η μικρού μήκους «Αυτό που Ζητάμε από ένα Αγαλμα είναι να μην Κινείται» της Δάφνης Χαιρετάκη στην Εβδομάδα Κριτικής

στα 10

Η ταινία της Δάφνης Χαιρετάκη διαγωνίζεται στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών.

Η μικρού μήκους «Αυτό που Ζητάμε από ένα Αγαλμα είναι να μην Κινείται» της Δάφνης Χαιρετάκη στην Εβδομάδα Κριτικής

Στην Αθήνα τίποτα δεν φαίνεται να κινείται, οι κατοικοί της μοιάζουν ακίνητοι σαν αγάλματα. Ωστόσο, κάπου, μια Καρυάτιδα δραπετεύει από ένα μουσείο και μια μικρή ομάδα απαιτεί την καταστροφή όλων των αρχαιοτήτων. Είναι το να κινηματογραφείς ο μόνος τρόπος για να μην μείνεις ασυγκίνητος;

Η μικρού μήκους ταινία της Δάφνης Χαιρετάκη «Αυτό που Ζητάμε από ένα Αγαλμα είναι να μην Κινείται» διαγωνίζεται στο τμήμα των ταινιών μικρού μήκους της Εβδομάδας Κριτικής που φέτος διεξάγεται από τις 15 έως και τις 23 Μαΐου.

αγαλμα

«Τι μας συνδέει με τα αγάλματα και τα μνημεία; Πώς τα κοιτάζουμε, και πώς μας κοιτάζουν αυτά; Μήπως τα έχουμε τοποθετήσει στο μουσείο, επειδή οι ίδιες και οι ίδιοι ζούμε μια ακίνητη ζωή;»

Η Δάφνη Χαιρετάκη σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Paris 8, όπου αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στη δημιουργία ντοκιμαντέρ, και στο εθνικό στούντιο σύγχρονης τέχνης Le Fresnoy. Οι ταινίες της βαδίζουν σε μια λεπτή γραμμή μεταξύ ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, συνδυάζοντας την οικειότητα και τη συλλογικότητα και έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, το Hors Piste Pompidou, το Visions du Réel κ.λπ. Ζει και εργάζεται μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.

Αυτό που Ζητάμε από ένα Αγαλμα είναι να μην Κινείται | Σενάριο: Δάφνη Χαιρετάκη | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δάφνη Χαιρετάκη, Ρομπάν Φρεσόν | Ηχος: Δήμητρα Ξερούτσικου, Νικόλ Ασημώση, Γιώργος Κερπελής, Μανώλης Μακριδάκης, Αλεξάντρ Χέκερ, Σάιμον Αποστόλου | Μοντάζ: Δάφνη Χαιρετάκη, Κωνσταντίνος Σαμαράς, Ζαν Κοστά | Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής | Παίζουν: Γρηγορία Μεθενίτη, Ελέν Χαλαστάνη, Σωτηρία Χρυσοβέργη, Νατάσα Ευσταθιάδη, Νίκος Ιωακείμ, Κατερίνα Κωσταντούρου, Σταύρος Μοίρας, Τάκης Παπαναστασίου, Δημήτρης Πετιμεζάς, Σταμάτης Τσιμπίδης, Κυβέλη Ζώη

Το 77ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 14 μέχρι και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται στις Κάννες για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες. Ως τότε, μαθαίνετε όλα τα νέα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.