Φεστιβάλ / Βραβεία

Zagoriwood 2022: Η 13η φορά είναι η πιο τυχερή

στα 10

Στη 13η του διοργάνωση, το Zagoriwood κοιτάζει την ενηλικίωση με άλλα μάτια.

Zagoriwood 2022: Η 13η φορά είναι η πιο τυχερή

Το Zagoriwood, που πραγματοποιείται στα βουνά της Ηπείρου στην Ελλάδα τα τελευταία 13 χρόνια, είναι έτοιμο να κάνει το επόμενό του βήμα προς την ενηλικίωση.

Αρχή με το «Zagori Planet», ένα διεθνές διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους με κινηματογραφικές δημιουργίες από τις 12 χώρες των Βαλκανίων με επίκεντρο περιβαλλοντικά θέματα, που θα διεκδικήσουν το «Σμαραγδένιο Γάιδαρο» (βραβείο κοινού και βραβείο επιτροπής).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο ανανεωμένο επίσημο site του Zagoriwood αλλά και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, το Instagram και το YouTube.

zagori

Ταυτόχρονα, για συνολικά 17 ημέρες, το καταπράσινο Ζαγόρι θα μετατραπεί ξανά σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό σετ με σταθερό μότο το «δε συζητάμε απλώς για σινεμά, φτιάχνουμε ταινίες».

Οι κινηματογραφιστές Αλέξης Αλεξίου, Στέργιος Πάσχος, Ακης Κερσανίδης και Χρύσα Τζελέπη θα καθοδηγήσουν τους σπουδαστές στο δρόμο της κατασκευής των δικών τους μικρού μήκους ταινιών (Εργαστήριο «Από την ιδέα Ως την ταινία», 9-24 Ιουλίου), ενώ το εργαστήριο «Υποκριτική στην κάμερα» αναλαμβάνει για φέτος η ηθοποιός Ταμίλα Κουλίεβα (15-16-17 Ιουλίου).

Επιπλέον, για μια ακόμα χρονιά η κινηματογραφική διοργάνωση «Positively Different Short Film Festival» θα σκαρφαλώσει στα βουνά της Ηπείρου φέρνοντας μαζί βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμο με θεματική που αφορά στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το φετινό πρόγραμμα θα συμπληρώσουν οι προβολές ξεχωριστών ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους από την πρόσφατη ελληνική και παγκόσμια παραγωγή. Το πλήρες πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης θα ανακοινωθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η διοργάνωση γίνεται από την Πολιτιστική Εταιρεία Ζαγορίου, με τη συνεργασία της ANEMICINEMA LAB από τη Θεσσαλονίκη, και την καλλιτεχνική διεύθυνση του σεναριογράφου Γιώργου Μακρή.
Ως τώρα υποστηρικτές το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ζαγορίου.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο ανανεωμένο επίσημο site του Zagoriwood αλλά και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, το Instagram και το YouTube.

zag