TV & STREAMING

O Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν ξεκαθαρίζει την κατάσταση σχετικά με τα spinoffs του «Game of Thrones»

στα 10

Οπου μεταξύ άλλων μας λέει να μην πιστεύουμε όλα όσα διαβάζουμε στο internet κι ότι δεν του αρέσει καθόλου η λέξη spinoff!

O Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν ξεκαθαρίζει την κατάσταση σχετικά με τα spinoffs του «Game of Thrones»

Τρία μόλις επεισόδια (μαζί με το σημερινό) απομένουν για να ολοκληρωθεί η ίσως πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποχαιρετήσουμε οριστικά τον κόσμο του Γουέστερος, καθώς το HBO είναι αποφασισμένο να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και σκοπεύει να παραμείνει στο σύμπαν του «Game of Thrones» με ένα ή περισσότερα spinoffs.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα οι πληροφορίες γύρω από τα εν λόγω spinoffs έχουν υπάρξει σχετικά χαοτικές: Αρχικά γνωρίζαμε ότι το HBO επεξεργαζόταν ούτε ένα ούτε δύο αλλά πέντε σχέδια για υποψήφια spinoffs, με την πρόθεση να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτών που θα έκρινε ως τα πλέον υποσχόμενα. Στη συνέχεια, μάθαμε ότι έχει ήδη παραγγείλει τον πιλότο για ένα από αυτά, το οποίο αποτελεί κατά κάποιον τρόπο πρίκουελ και έχει μεταξύ των πρωταγωνιστών του τη Ναόμι Γουότς. Κι αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι το HBO αποφάσισε να ξεπαστρέψει όλα τα υπόλοιπα πιθανά spinoffs της σειράς. Και, φυσικά, το «Saturday Night Live» ανέλαβε να προσφέρει τη δική του διασκεδαστική εκδοχή για τα σχέδια του ΗΒΟ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν αποκαλύπτει από που εμπνεύστηκε το «Game of Thrones» (κι ο Στίβεν Κολμπέρ σκάει στα γέλια)

George R.R. Martin 607

Τώρα, όμως, ο πνευματικός πατέρας της σειράς, ο συγγραφέας Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, αποφάσισε μέσα από το προσωπικό του blog να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις του καναλιού – ή μήπως να μας μπερδέψει ακόμα περισσότερο;

«Α, και μιλώντας για τηλεόραση, μην πιστεύετε όλα όσα διαβάζετε. Οι αναφορές στο internet είναι διαβόητα αναξιόπιστες» μας προειδοποιεί ο Μάρτιν με συγκαταβατικό ύφος που θα ζήλευε και η Μελισάνδρη. «Επεξεργαζόμασταν πέντε διαφορετικές σειρές-διαδόχους του “Game of Thrones” (αντιπαθώ τον όρο “spinoff”) στο ΗΒΟ, και τρεις από αυτές προχωράνε ακόμα ωραιότατα. Η μία από αυτές την οποία υποτίθεται ότι δεν πρέπει να αποκαλώ “The Long Night” θα ξεκινήσει γυρίσματα αργότερα μέσα στη χρονιά, και δύο άλλες παραμένουν στο στάδιο του σεναρίου, αλλά βρίσκονται πολύ κοντά. Περί τίνος πρόκειται; Δεν μπορώ να πω. Αλλά ίσως μερικοί από σας θα πρέπει να βρείτε ένα αντίτυπο του “Fire & Blood” και να σχηματίσετε τις δικές σας θεωρίες».

Game of Thrones 607

Αυτό που ο Μάρτιν (δεν θα έπρεπε να) αποκαλεί «The Long Night» είναι φυσικά το επίσημο spinoff για το οποίο ξέρουμε ήδη μερικά στοιχεία. Για όσους δεν γνωρίζουν, ωστόσο, το «Fire & Blood» είναι ένα βιβλίο που ο Μάρτιν κυκλοφόρησε πρόσφατα, το οποίο καταγράφει το οικογενειακό ιστορικό του Οίκου των Ταργκάριεν. Και θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι οι παραπάνω δηλώσεις του συγγραφέα αφήνουν υπόνοιες ότι κάποιο από τα spinoff έχει να κάνει με το πολυτάραχο παρελθόν των προγόνων της Ντενέρις.

Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μπόλικους δράκους κι ακόμα περισσότερο πύρινο μακελειό, καθώς οι Ταργκάριεν δεν φημίζονταν ακριβώς για τη διπλωματική τους στρατηγική, αλλά βασίζονταν περισσότερο στα εύφλεκτα κατοικίδιά τους προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.

Fire & Blood 607

Διαβάστε ακόμη